Економічні експерти малюють досить багатообіцяючий курс національної української валюти. Так, за прогнозами підсумки 2018 року принесуть долар по 27,5 грн. Однак до кінця 2021 року курс опуститься до 33,8 грн за один американський долар.

А ось до кінця 2018 року курс гривні становитиме 29,05 грн/дол. Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі, які посилаються на консенсус-прогноз експертів.

Обмін валюти
Обмін валюти

Так, за словами експертів, за підсумками поточного року курс складе 27,5 грн/дол. У 2019 році експерти прогнозують курс гривні до долара на рівні 29,08 грн/дол. в середньому і 30,42 грн/дол. на кінець року, в 2020 році – 30,90 і 32 грн/дол., у 2021 році – 31,65 і 33,8 грн/дол.

Обмін валют
Обмін валют

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто нагадати, що інфляція в листопаді була близькою до прогнозу, який опублікований у жовтневому Інфляційному звіті НБУ. Про це у вівторок, 11 грудня, повідомив Нацбанк. У НБУ відзначили, що показники базової інфляції і темпів зростання адміністративно регульованих цін компенсувалися низькими темпами зростання цін на сирі продовольчі товари.

Повідомляється, що незважаючи на незначні відхилення в темпах зростання цін по різних групах товарів в листопаді, прогноз споживчої інфляції на кінець року (10,1% р/р) залишається актуальним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишня керівниця Нацбанку Валерія Гонтарєва після звільнення з посади переїхала жити у Великобританію. За даними ЗМІ, разом з сином вона орендує двокімнатну квартиру в Лондоні, працює в Інституті міжнародних відносин Лондонської школи економіки.

Сина, до речі, влаштувала вчитися в Королівський коледж Лондона (king's College London). Де навчання за рік платить 610 000 гривень за курсом НБУ. Сама вона називала в одному з інтерв'ю своє нове житло "дуже скромним". Також Гонтарєва поскаржилася, що в Лондоні "колосальна бюрократія".

Нагадаємо, ярмо на багато століть: з'ясувалося, скільки ми з вами повинні віддати МВФ.

Як повідомляв Знай.uа тарифний геноцид українців показали в цифрах, ціни на газ шокують.

Знай.uа писав, ціни на газ, воду і світло: українцям розповіли, у яку тарифну яму їх засмокче.