Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму рекомендує народним депутатам переглянути проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прав чоловіків, які виховують дітей без матерів (одиноких батьків) та надати їм права нарівні з правами одиноких матерів.

Про це повідомили в Верховні Раді.

Законопроектом пропонується поширити на самотніх батьків гарантії, встановлені в Кодексі законів про працю України для одиноких матерів.

Також пропонується українським чоловікам надати право на допомогу на дітей, яка відповідно до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" надається одиноким матерям.

гроші

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Дитячих грошей" українці більше не побачать

Конституційний суд поставив крапку у питання нарахування українцям грошову допомогу при народженні дитини. Мова йде про постанову від 1 липня 2014 року, коли розмір допомоги на другу та третю дитину в родині був більшим.

Нагадаємо, зараз єдина допомога при народженні призначається у розмірі 41 280 грн незалежно від того, яке за рахунком немовля народилось в сім'ї.

Нагадаємо, депутати виступили з ініціативою, щоб після народження дитини, молоді мами виходили з декретної відпустки раніше. Тим, хто піде працювати, держава виділить допомогу в розмірі 1500 грн для того, щоб частково покрити витрати на няню. Українці цій ідеї м'яко кажучи не зраділи.

Як повідомляв портал Знай.ua, телеведуча Маша Єфросиніна відповіла на одне з головних питанб українських матусь, чи кричить вона на дитину. Відповід вразила усіх.

Також Знай.ua писав про те, що українці отримають "дитячі" гроші по-новому.

Дивіться: Закон про аліменти в дії. Скільки українців опинились під санкціями