28 грудня поліція Харківської області закрила справу про вбивство активіста-еколога з селища Есхар Миколи Бичка. Як переконує голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик, що це було самогубство.

Про це вона написала у своїй колонці на сайті організації, яку очолює. За словами Печончик, правоохоронці це навмисно зробили перед святами, "аби уникнути можливих протестів і покращити показники та власний настрій перед святами".

"Втім, низка фактів, які ми зібрали під час поїздки до Есхара влітку 2018 року, свідчать, що це було ніщо інше, як вбивство, пов'язане із громадською діяльністю Миколи", – наголосила вона.

За словами активістки,Микола Бичко був активним членом громади Есхара і адміністратором групи "Ініціативна молодь Есхара".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Останній допис Миколи було присвячено реконструкції джерела за рахунок коштів місцевих жителів та з'ясуванню законності вивезення відходів в очисні спорудження КП "Вода Есхара". Він написав, що для виявлення можливих порушень в Есхар приїжджала екологічна комісія", – каже Тетяна Печончик.

Разом з тим, усі жителі Есхару, з якими їм вдалося поспілкуватися, характеризували Миколу Бичка позитивно. Також співрозмовники активістів не вірять у те, що Микола міг вчинити самогубство.

4 червня цього року після однієї з таких поїздок Микола не повернувся, а наступного дня його знайшли повішеним у лісі – за два кілометри від очисних споруд. Поряд із тілом стояв велосипед і пляшка з водою

Також активістка впевнена, що слідчі із Чугуївського райвідділу поліції не вжили необхідних дій для розслідування вбивства Миколи Бичка.

"За словами адвоката Романа Лихачова, протягом першого місяця не було проведено практично жодних слідчих дій. Зокрема, під час слідчо-оперативних дій правоохоронці навіть не зняли мотузку з дерева, на якій знайшли повішеного хлопця, вони відрізали від неї лише шматок, а основний доказ – верхню частину мотузки – де могли перебувати потожирові та інші сліди рук убивць, залишили. Потім мотузка зникла. Кору дерева, на якому знайшли повішеного хлопця, намагалися підпалити невідомі", – додає ативістка.

Ключові докази було втрачено назавжди.

Нагадаємо, раніше українські герої знищили відомого на Донбасі путінського найманця Іллю (Кузю) Кузнєцова.

Як повідомляв "Знай.uа" в Україні масово закривають в'язниці, небезпечні рецедивисти вже розгулюють на свободі.

Також ми повідомляли, що в центрі Івано-Франківська розстріляли кримінального авторитета: авто без номерів допомогло вбивцям втікти.