Відсоток української мови на телебаченні і радіо в 2018 році в цьому році побив усі рекорди, а російський контент впав до історичного мінімуму.

Про це заявив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский на своїй особистій сторінці в соціальній мережі Facebook.

Костинский розповів, що україномовний контент цьогоріч значно переважав над російськомовним. Також відбувся шалений розвиток української музики та популяризація пісень українською мовою.

«Частка української мови, відповідно до вимог законодавства, в ефірі загальнонаціональних телеканалів складає в середньому 92%, в ефірі загальнонаціональних радіостанцій - 86%», - пише Сергій Костинский.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також Костинский заявив про результат Національної ради за 3 роки розвитку проекту "Мова громад". Виявилося, що в Україні з'явилося 74 нових місцеві ефірні FM-радіостанції. Для них запроваджено форматні конкурси саме для місцевих конкурсів та проведення пакетні замовлення частот для прикордонних областей.

Член Нацради поділився і помітним розвитком українського телерадіомовлення на територіях з особливим режимом мовлення (Донецька і Луганська області, південь Херсонської області). У 2018 році була побудована четверта телевежа - в 20 кілометрах від Донецька - в Гірнику.

"Революційний прогрес, який почався в 2014 році за твердженням державного суверенітету і національних інтересів в телерадіоінформаційному просторі України, триває. Дай Бог, в наступному, 2019 році, будуть зроблені нові потужні кроки щодо захисту і розвитку нашої країни", - сподівається Сергій Костинский.

Читачі Костинського не виявили згоди з повідомленням Сергія. Вони залишили провокаційні коментарі, які поки що залишилися без відповіді.

"Пан Костинский, Ви бажане видаєте за дійсне, оскільки один тільки Гордон на ТК 112 говорить по-російськи стільки, що в загальному буде 50%, а ще Рабинович на 112 і ньюсван, а ще Співаков, який ніяк не затихне. А якщо Ви вважаєте ТВ україномовне, тому що провідні розмовляють українською, то це профанація", - написав Віктор Шило.

"Ще є Зеленський з російськомовними продуктами і недолугим перекладом на українську в титрах, відсутність на телебаченні якісних мультиків української для дітей", - зауважив недоліки в українському телебаченні Ігор Присяжнюк.

Нагадаємо, що абсолютний чемпіон світу з боксу в першій важкій вазі Олександр Усик пояснив, чому публічно не говорить українською мовою.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", у мережі назвали найпопулярнішу пісню в українських радіоефірах: це не “Плакала”.

Раніше “Знай.ua” писав, що учасники групи показали, як вона знімала легендарний кліп на пісню "Плакала", яка останнім часом у всіх на слуху.