Що найвагомішого сталося на окупованих проросійськими бойовиками територіях Донбасу.

Як пройшов рік у так званих терористичних формуваннях ЛДНР нагадали у "Донбас.Реалії".

Найгучніша подія - ліквідація ватажка бойовиків угруповання "ДНР" Олександра Захарченка. Він загинув внаслідок вибуху в кафе "Сепар".

Російські медіа звинуватили Україну, "політики" скасовують зустрічі в "нормандському форматі", а в окупованому Донецьку починається підкилимна боротьба за "спадщину" покійного. Команда Захарченка – Олександр Тимофєєв ("Ташкент") і Дмитро Трапезников – проти "спікера" так званої "ради" угруповання "ДНР" Дениса Пушиліна.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Здобутки" Захарченка в результаті перейшла до колишнього агітатора фінансової піраміди МММ Дениса Пушиліна.

Бунт шахтарів і рейдерство

У лютому на підконтрольній угрупованню "ЛНР" території шахтарі найбільших вугільних підприємств вимагали погасити заборгованість із зарплати.

"Керівництво" виправдовувалось: рахунки заблоковані через міжнародні санкції, під які потрапила фірма-прокладка з південноосетинською реєстрацією "Внешторгсервис".

Весною бойовики розрахувалися із шахтарями. Але влітку з’явилося відео нового бунту – робітники "Ровеньківського пивзаводу" звинуватили угруповання "ЛНР" в рейдерстві.

"Опозиціонер" Ходаковський

Командир батальйону терористів "Восток" Олександр Ходаковський – головний критик керівництва бандформування "ДНР". Весною він скандальним вояжем навідався з центру окупованого Донецька на передову. Але українські військові на провокацію не піддалися. А гучні викриття Ходаковського лише призвели до його зникнення з Донецька.

Бойовик не зміг повернутися після вбивства Захарченка. Напередодні псевдовиборів його не пустили на Донбас російські прикордонники. Ходаковський тоді припустив, що тепер має статус "тимчасово непропущеного".
Псевдовибори в "ЛДНР"
Реальних конкурентів до гонки не допустили. Пасічник і Денис Пушилін – безальтернативні лідери. Бойовики намагалися усіма силами заохотити жителів проголосувати на "виборах". У хід йшли ярмарки на "ділянках", безкоштовні поповнення мобільного та вірусні інтернет-ролики.
Нагадаємо, Російська Федерація продовжує нарощувати свої військові угруповання поблизу державного кордону України

Як повідомляв раніше Знай.uа, на горлівському напрямку, незважаючи на новорічне перемир'я, сталося щось дивне. Терористи ДНР несуть серйозні втрати.

Також Знай.uа писав про те, що в мережу виклали свіжі кадри з тимчасово окупованої російськими терористами Горлівки на яких можна побачити порожні вулиці і повну відсутність життя біля магазинів і будинків.