Ігнатів день

У цей день за церковним православним календарем вшановується пам'ять Ігнатія Богоносця – так називали Ігнатія Антіохійського, який жив у 1-2 століттях і був колишнім учнем Іоанна Богослова. Варто зазначити, що існують тільки дві версії походження його прізвиська: за однією з них, Ісус брав Ігнатія-дитину на руки; за іншою, воно означає, що Ігнатій є носієм Божественного Духу.

святої Ігнатій Антіохійський

Наші предки цей день присвячували будинку, де людина народилася, виросла і отримала благословення на самостійне життя. Традиційно було прийнято у свято служити молебні Ігнатію Богоносцю, щоб уберегти своє житло від всякої нечисті і напасті. Крім того, обов'язково потрібно було вклонитися будинку і обійти навколо села хресною ходою з іконою Ігнатія Богоносця.

Ще ця дата вважалася «яблучним днем»: належало очищати яблуні від інею і снігу, щоб урожай був багатим на наступний сезон. Люди вірили, що погода в цей день віщує погоду серпня - місяці, коли дозрівають найкращі сорти яблук.

Яблучний день 2 січня

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Згідно з народними прикметами, людина, яка народилася в Ігнатів день, буде все життя прив'язана до свого будинку і сім'ї. До речі, провести час з родичами в цей день вважається хорошою справою для всіх.

Прикмети та повір'я

Іній на деревах у Ігнатів день – до ясної погоди.

Якщо вночі на небі багато зірок, то рік буде врожайним.

Синиці почали голосно щебетати – найближчі ночі будуть холодними.

Якщо сонце яскраво світить і стоїть мороз, то і в серпні воно буде людей балувати і жаром обдавати. Якщо ж сльота або інша негода настала, то і серпень буде похмурим і дощовим.

святої Ігнатій Антіохійський

Іменини в цей день

Антон, Данило, Іван, Ігнатій.

Прикмети і забобони, які бажання категорично не можна загадувати на Новий рік 2019 - дивіться у відео: