В Україні спостерігається сумна статистика домашнього насиля. Щодня до поліції звертаються сотні українців з проводу побиття жінок чи дітей членами родини. Проте, як показує практика, далко не за кожен випадок береться поліція та суд. Однак тепер все зміниться, кривдників відправлятимуть до психотерапевтів.

Про це пише "Я і закон".

Суд буде направляти кривдників до психологів, які навчать їх долати гнів і жити без насильства, ладу сімейне життя на принципах гендерної рівності.

Програма для кривдників затверджено наказом Мінсоцполітики №1434, який набув чинності сьогодні, 28 грудня.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Визначено комплекс заходів, спрямованих на зміну насильницької поведінки кривдника, формування неагресивної моделі поведінки в приватних відносинах, відповідального ставлення до власних вчинків та їх наслідків, на виконання батьківських обов'язків, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролях та обов'язки жінок та чоловіків.

Тобто, програма спрямована на сприяння засвоєнню кривдниками моделі сімейного життя, на принципах гендерної рівності, взаєморозуміння, взаємоповаги і дотримання прав всіх членів сім'ї. Крім того, кривдник повинен оволодіти навичками безконфліктного спілкування та ефективної комунікації.

Обвинувачений може сам добровільно відвідати психологів за рекомендаією представників соцзахисту. А також і за рішення суду. Програма підтримки психологами триватиме від трьох місяців до року.

Нагадаємо, батьки-кати тримали своїх вісьмох дітей під замком, голодними. Діти часто крали їжу в сусідньому магазині, а соціальні працівники нічого не робили, щоб врятувати маленьких українців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у справі вбивства трьома сестрами свого батька Михайла Хачатуряна спливли нові подробиці. Прокурори могли довести те, що 57-річний чоловік гвалтував своїх неповнолітніх доньок.

Також Знай.ua писав, що автор надпопулярного хіта "Плакала" гурту КАЗКА розкрив прихований зміст тексту. Здогадка фанатів про те, що у пісні прихована тема насилля в родині, а фіалка символізує побої, синці, не підтвердилась.

Дивіться: Що робити та куди звертатись, якщо у родині з'явився кат