Українці часто стають жертвами так званого паленого алкоголю. Особливо багато фальсифікату з'являється перед святами. Фахівці дали кілька порад, як швидко і напевно перевірити якість алкоголю?

Як перевірити якість горілки

Неякісна горілка відрізняється великим вмістом сивушних масел - це побічний продукт бродіння етанолу. Ця масляниста рідина з неприємним запахом у великих кількостях шкідлива для здоров'я, вживаючи напої з концентрованим вмістом таких масел, легко отримати достатньо серйозне отруєння.

Для виявлення цього дефекту використовується розбавлена сірчана кислота. Якщо при змішуванні з кислотою в пропорції 1:1 горілка чорніє, то пити її, однозначно, не варто.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також недобросовісні виробники навмисне додають цю речовину до напою, щоб підвищити міцність.

Перевірити це також не складно. Потрібно опустити в нього синій лакмусовий папірець: якщо папірець почервоніє, такої горілки краще позбутися.

Популярною проблемою також є використання при виробництві горілки низькосортного спирту. Підроблені таким чином напої викликають ряд захворювань шлунка, печінки, можуть привести до серйозних отруєнь.

Для виявлення візьміть дві посудини: в одну заливається спирт, розведений кип'яченою водою у перевірену горілку, в іншій - рівний обсяг самої горілки. Потім в обидві посудини додається десята частина початкового об'єму слабкого марганцового розчину. При цьому якісна горілка повинна фарбуватися з тією ж швидкістю, що і розведений спирт. Горілка, у складі якої поганий спирт, забарвлюється значно швидше.

Як перевірити якість вина

Перш ніж відповісти на питання, як перевірити якість алкоголю даного виду, варто перелічити головні складові, які часто підробляють. На відміну від справжнього виноградного вина, у фальсифікатах використовуються отруйні анілінові барвники, що тягне за собою серйозні наслідки для здоров'я. Виявити наявність домішок можна таким способом.

Досить хлюпнути у напій гліцерин та звернути увагу на забавлення. Якщо колір вина не змінився - вино натуральне. Якщо ж забарвлення змінюється, скоріш за все, вино розбавили.

Як перевірити якість пива

Найстрашнішою підробкою є пиво з вкрай шкідливою пікриновою кислотою. Для виявлення цієї добавки слід закип'ятити пиво, а потім опустити в нього білу вовняну тканину. Прокип'ятіть тканину 10 хвилин. Якщо вона пожовтіла, значить це пиво - підробка.

Інший варіант, як перевірити якість алкоголю, - додати в склянку з пивом оцтової кислоти до випадання осаду. Після випадання осаду рідина, що залишилась, не повинна гірчити, в іншому випадку пиво містить відвар сторонніх речовин, і пити його вкрай не рекомендується.

Нагадаємо, медики розповіли, що зробити, аби не страждати через похмілля на свята.

Як повідомляв раніше Знай.ua, фахівці розповіли, скільки та який алкоголь можна випити водіям, щоб н перевищити допустиму норму.

Також Знай.ua писав, що європейці замість шампанського п'ють на новорічні свята інші традиційні напої. Дізнайтеся - що саме.

Дивіться: Як не стати жертвою підробленого спиртного