Шампанське в Новий рік не є традиційним напоєм у багатьох країнах. Кожен народ має свої традиції, які, ми можливо, не зрозуміємо.

Де і чим зустрічають Новий рік?

Про це пише EtCetera

ЕГГ-НОГ. Цей напій нагадує знайомий з дитинства гоголь-моголь. Його готують із збитих сирих курячих яєць, з додаванням вершків, цукру, спецій і алкоголю (зазвичай використовують ром, віскі чи бренді).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Спочатку Егг-Ног пили у Шотландії, проте він став також традиційним напоєм і в Сполучених Штатах та Канаді.

ГЛЕГ. Так називається різновид глінтвейну, який п’ють в різдвяні дні у Швеції, Фінляндії, Естонії та Латвії. Готують із червоного вина з додаванням різних спецій та прянощів.

Для закуски до Глегу подають пряне печиво, сир або традиційні шведські булочки з шафраном.

РІЗДВЯНИЙ ПУНШ в Англії називають старовинним англосаксонським словом Wassail, що буквально означає "будь здоровий!". Рецепт цього напою зберігся з XVIII століття. Це гарячий ель зі спеціями, цукром і печеними яблуками.

СЛЕМ – це різдвяний напій з Бельгії і Нідерландів.

Цьому гарячому напою віддають перевагу ті, хто веде здоровий спосіб життя. Все що потрібно для приготування - це молоко , чорний чай, цукор, лимонні цедру та спеції.

КИСІЛЬ – ще один безалкогольний різдвяний напій. Його традиційно готують на свята фіни. Його готують з ягід, з додаванням молока або вершків. Щоправда, іноді в кисіль додають карпало лікоорі (так називається фінляндський журавлинний лікер).

Нагадаємо, що у січні 2019 року погода в Україні буде відповідати середнім багаторічним кліматичним значенням.

Як повідомляв портал Знай.uа, в результаті штормів і заметілі в західній частині США вже є перші жертви нещадної стихії.

Також портал Знай.uа писав, що на думку народного синоптика Леоніда Горбаня, відлига в Україну прийде не раніше 5 січня, а почнеться 2019 рік з невеликих морозів.

Дивіться: Як та в чому зустріти рік Жовтої Свині