Монетизація субсидій в Україні буде проходити в 2019 році в три етапи.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що на першому етапі, який розпочнеться з 1 січня 2019 року монетизацією субсидій зможуть скористатись лише ті сім'ї, які вперше звертаються за державною допомогою.

Крім того у Мінсоцполітики вже розповіли, що субсидія буде приходити на спеціально створений обліковий запис у Ощадбанку, який у подальшому буде розраховуватись із постачальниками комунальних послуг та інформувати субсидіанта про залишок.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Наприклад, домогосподарству виділена субсидія на газ, воду, електроенергію у загальному розмірі 1500 гривень, а сума всіх комунальних платежів становить 2000 гривень. Тоді 1500 субсидійним гривень Ощадбанк перерахує постачальникам послуг і проінформує субсідіанта про те, що йому залишилося доплатити за комуналку 500 гривень, - заявили у відомстві.

На другому етапі, який розпочнеться з 1 травня, монетизацією зможуть скористатись українці, які отримують субсидію не вперше.

На третьому етапі, який стартує 1 жовтня 2019 року, запрацює повномасштабна монетизація.

"Коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, буде отримувати за результатами опалювального сезону готівкою все, що було зекономлено", - додали в Мінсоцполітики.

Разом з тим варто відзначити, що новий 2019 рік готує для українців чимало змін у соціальній сфері, які стосуються пенсій, зарплат, виплат по догляду за дитиною та ряду інших важливих метаморфоз.

Відповідні зміни зафіксовані у Законі про Державний бюджет на 2019 рік.

Медицина

Протягом року сімейні лікарі, терапевти і педіатри перейдуть на електронний документообіг: електронні медична карта пацієнта, рецепти на "Доступні ліки", напрямок до вузьких спеціалістів, лікарняні листи.

Очікується також введення програми "Безкоштовна діагностика". Вона передбачає, що у напрямку сімейного лікаря пацієнт зможе отримати безкоштовні аналізи і дослідження.

Тарифи

З Нового року вступають в силу нові тарифи на опалення. В середньому тепло подорожчає на 18 відсотків, але в деяких містах, наприклад в Києві, - на 22,3 відсотка.

З 1 січня всім українцям доведеться оплачувати електроенергію по-новому, так як почнеться перший етап реформи ринку електроенергії.

Нагадаємо, як зміниться життя українців на початку 2019.

Як повідомляв "Знай.ua", Розенко розповів, кому пощастить найбільше при перерахунку пенсій.

Також "Знай.ua" писав, що влада оголосила війну отримувачам субсидії.

В Україні з 1 січня розпочалася монетизація субсидій