На тимчасово окупованому Донбасі українській армії тепер значно легше буде впоратися із ворогом. Все тому, що противник сам себе нищить, при чому без зброї. Про це нещодавно повідомив у своєму блозі Олексій Чибісов.

Мова йде про головну "хворобу "ДНР" – тотальний алкоголізм. Пияцтво, як і очікувалося, найбільше вдарило по ним на новорічні свята. Хоча відкупорили пляшки бойовики значно раніше.

"…посилення режиму через черговий "наступ ЗСУ", який прогнозували обнюхані ватажки "ДНР" та "ЛНР" по-новороськи, набухатись особистому складу ЗС РФ та місцевим найманцям не давали. Численні "корпоративи" зазвичай закінчувались після однієї-двох пляшок та п'яної стрілянини у повітря "по укропах", - зазначив Чибісов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

За його словами, безпосередньо в ніч із 31 грудня на 1 січня окупантам було абсолютно чхати на всі заборони і на російське командування – поводилися, ніби свині у багнюці. Головне, вчасно знайти пляшку горілки, а краще дві. Статистика це тільки підтверджує: у лікарні Донецька привозили до 10 напівмертвих від алкоголю тіл "ополченців", за перші два дні тільки до реанімацій окупованого обласного центру госпіталізували близько двох сотень ватних "воїнів".

Згідно із донесеннями командування, на ранок 2 січня небоєздатними вважалося близько 40% особистого складу підрозділів. По 30-40 людей з кожної роти не могли не тільки взяти до рук зброї, але й банально піднятися з ліжка – настільки напилися. Та ж сама ситуація й на Луганщині.

"Цікаві цифри й серед втрат від боротьби із пойлом. Вже 50 окупантів виїхали до "Мотороли" через отруєння контрафактом. Хоча, у "ДНР", "ЛНР" та Росії й акцизні товари роблять так, немов на меті не затьмарити останні думки опущених на дно спиртом, а отруїти їх без права на вилікування. Отож бухала більшість бойовиків здебільшого не саморобне, а куплене у всіляких колишніх АТБ, які називаються "Народними" та "Першими республіканськими", - додає Чибісов.

Почалося все ще минулого року, коли дружина Захарченка замість горілки привезла бойовикам технічний спирт. На диво тоді ніхто цією жижею не отруївся, можливо, пили не вперше. Так чи інакше, а пияцтво в "ДНР" набуло таких масштабів, що незабаром більшість із цих "вояк" просто не втримають у руках зброю.

Дивіться: як оковита вбиває російських військових

Нагадаємо, український солдат потрапив у полон до бойовиків.Як повідомляв "Знай.ua", у мережі з'явилися нові фотографії стадіону "Донбас Арена", зроблені у новорічну ніч. Також "Знай.ua" писав, у мережі з'явилося відео з моменту вибуху опори мосту в Донецьку, який стався у вівторок, 1 січня, в Пролетарському районі на переїзді Чумаково-Ларине.