Сідати за кермо взимку - завжди ризиковано, навіть для водіїв з досвідом. Готовність автомобіля до поганих доріг не може гантувати бепеку руху, неприємності на слизькій дорозі можуть застати зненацька.

Експерти дали кілька порад, які допоможуть водіям не втрапити в халепу взимку.

5 головних правил для водіїв:

Рухайтесь плавно

Керувати автомобілем слизькій і засніженій дорозі потрібно якомога плавніше. Це стосується поводження з педалями, обертання рульового колеса і роботи з коробкою передач. Намагайтесь не робити різких рухів.

Дистанція

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Дистанцію між транспортними засобами на зимовій дорозі необхідно тримати більшу, ніж у теплу пору року. Гальмівний шлях на дорозі, укритій шаром криги та снігу збільшується.

Швидкість

Взимку слід пересуватися з меншою швидкістю, ніж влітку. Велика швикість може завадити запинится в потрібний момент, або авто занесе під час ожеледиці.

Габарити

Взимку видимість обмежена, тому не забувайте вмикати ближнє світло або денні ходові вогні.

Гальмування

На зимовій дорозі рекомендується натискати на гальма плавно. При відсутності системи АБС гальмувати потрібно короткими натисканнями.

Нагадаємо, в українській столиці оголосили жовтий рівень небезпеки. Водії та пішоходів промять бути максимально уважними та обережними.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на Новий рік на Миколаівщині сталась страшна ДТП за участю двох легковиків. Фатальне зіткнення іномарок забрало життя одразу восьми людей.

Також Знай.ua писав, що юристи пояснили, як діяти учасникам дорожнього руху, якщо потрапили у ДТП.

Дивіться: Правила зимового водіння