Одержувачам субсидій, в разі затримки виплати пільг, доведеться полачувати платіжки повністю самостійно.

Про це інформують представники в Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

У компанії пояснили один нюанс, що буде в разі затримки виплат від держави. Субсидіантам слід бути готовими до зайвих і чималих витрат. Якщо виплати вчасно не надходять, людям доведеться оплачувати повний рахунок самостійно.

гроші

"На жаль, наші зауваження і пропозиції не враховані. Ми пропонували, щоб українці отримували живі гроші на свій рахунок і самостійно, без перешкод, розпоряджалися ними. Замість цього, грошима і далі будуть розпоряджатися постачальники послуг", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У прес-службі додали, що головною "родзинкою" такого рішення стало те, що, "якщо держава не буде розраховуватися вчасно, субсидіантам доведеться платити повний рахунок самостійно".

тарифи

Нагадаємо, на кінець 2018 року при пільговій оплаті за послуги ЖКГ квитанції надходили вже з урахуванням знижки, а при наданні субсидії – в квитанції вказати повну суму, але її частину гасила держава, сума компенсації не надходила безпосередньо до одержувача.

Тепер українці отримуватимуть субсидії грошима, які надходитимуть на рахунок громадян, який вони мають відкрити в Ощадбанку. Банк самостійно переказуватиме кошти за компосуги, а все, що потрбідно доплатити субсидіантам, їх інформуватимуть додатково.

платіжки

Додамо, монетизація субсидій пройде у три етапи. По завершенню, восени 2019, за результатами опалювального сезону громадяни отримають "живими" грошима все, що змогли зекономити з субсидій. Ці кошти українці тоді зможуть витрачати на будь-які цілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кличка прийняли бюджет-2019: втомленим киянам пообіцяли "суперпокращення".

Як повідомляв раніше Знай.ua, українці мають шанс отримати компенсацію за неякісне надання комунальних послуг.

Також Знай.ua писав, що у Кабінеті міністрів України виключають можливість банківських комісій при монетизації субсидій.

Дивіться: Все про монетизацію субсидій у 2019 році