Київрада прийняла бюджет міста на 2019 рік.

Про це повідомляє ГолосUA.

Розмір бюджету Києва на 2019 рік склав - 57,421 млрд грн. Таке рішення підтримали 87 депутатів.

За даними голови постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрія Страннікова, проектом програми на 2019 рік на капітальні видатки передбачено 13,5 мільярдів гривень. Загальна сума капітальних витрат на наступний рік перевищує в 1,5 рази капітальні витрати на початок 2018 року.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Традиційно найбільші обсяги коштів направлено на сферу транспорту, ЖКГ, освіту і охорону здоров'я.

Зокрема, на транспортну сферу передбачено 4491,5 млн гривень. Ці кошти виділяються на будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро; будівництво метрополітену на житловий комплекс Виноградар (1 черга будівництва); будівництво та реконструкцію дорожньо–шляхової мережі (зокрема, реконструкцію Шулявського шляхопроводу).

Також частина цих коштів піде на реставрацію київського фунікулера, реконструкцію трамвайної лінії на вулиці Алма-Атинській, будівництво пішохідного переходу між парками «Хрещатий» і «Володимирівська гірка».

Також частина коштів буде витрачена на капітальный ремонт рухомого складу, зовнішнього освітлення та дорожньої мережі.

За словами Страннікова, на сферу ЖКГ передбачено 4754,2 мільйона гривень.

Він зазначив, що на реконструкцію каналізаційних колекторів передбачено 484 мільйони гривень. На модернізацію систем теплозабезпечення – 549,9 гривень. Також частина цих коштів піде на будівництво гідровузла у мікрорайоні Бортничі, реконструкцію Бортницької станції аерації, переходів через річку Дніпро, на технічне переоснащення полігону №5 у селі Підгірці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в "Київпастрансі" розповіли, як буде працювати громадський транспорт у різдвяну ніч.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Житомирській трасі під Києвом сталося потрійне ДТП, в якому брав участь поліцейський автомобіль.
"Знай.uа" писав, що Микола Томенко вирішив замінити Віталія Кличка на посаду мера Києва.