Довгоочікуваний Томос про автокефалію Православної церкви України, якого з нетерпінням чекали українці, на два дні відвезуть назад до Стамбула, оскільки не вистачає підписів членів синоду Вселенського патріархату, про що повідомив керівник департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш.

Як заявив чиновник: "Томос до вечора 7 січня виставлений для того, щоб хто захоче зміг і побачив цей унікальний документ. У найближчі дні він повернеться у Стамбул до Константинопольського патріархату, оскільки зараз він підписаний тільки Вселенським патріархом. Потім там повинні бути підписи всіх членів святійшого Синоду Вселенського патріархату".

Як уточнив представник міністерства культури, в Стамбулі документ пробуде всього лише два дні, після чого остаточно і назавжди повернеться в Україну, а потім буде зберігатися в особливих умовах.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Користувачі мережі обурені такою новиною і вважають, що це не зовсім чесно по відношенню до українців. Як би Томос виявився не зовсім дійсним. Крім того, вони висловлюють сумніви, що документ може підписати, а можуть і не підписати. Багато також висловлюють своє засмучення поведінкою українського уряду і вважають, що він обманює людей.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Томос про автокефалію української православної церкви в урочистій обстановці розгорнули в Софійському соборі в столиці, що стало одним з найбільш значущих подій в історії нашої країни. На різдвяну святкову літургію прибув також і чинний президент у супроводі своєї сім'ї.

Як повідомляв портал "Знай.uа": глава російської церкви Гундяєв не так давно направив лист до Вселенського патріарха Варфоломія, в якому були присутні загрози. Почесний патріарх української православної церкви Філарет назвав такий вчинок слабкістю.

Також "Знай.uа" писав, що на врученні Томосу один із священиків, які перебували біля Порошенко, зомлів. Як повідомляється, виглядав втомленим і сам гарант – він постійно пив воду, часто дивився щось в телефоні або планшеті, а зрідка навіть засинав на кілька хвилин.