На Різдво українські військові чотири рази піддавалися обстрілам з боку донецьких окупантів, незважаючи на режим припинення вогню, про що повідомляє штаб ООС на своїй сторінці в Facebook.

Як йдеться у повідомленні, опорні пункти українських військових були обстріляні з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, а також стрілецької зброї. Обстріли сталися неподалік від хутора Вільний на Луганському напрямку, а також в районі селища Березовий на Донецькому напрямку, населеного пункту Павлопіль на Маріупольському напрямку, селища Луганське на Светлодарском напрямку.

Як повідомляють у штабі: "В результаті обстрілу російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Протягом тривалого часу ситуація на окупованій території Донбасу залишається під контролем українських військових. Незважаючи на значне погіршення погодних умов, дії противника надійно контролюються по всій лінії зіткнення, при цьому режим припинення вогню з української сторони не порушується.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у тимчасовій окупованій Горлівці місцеві "влади" останнім часом все рекламують з приставкою "російський". Приміром, якщо селища району з відповідною назвою немає, то він раптово виявляється і новина про це починає активно піаритися. Про деяких місцях не чули навіть жителі, які прожили в Горлівці все своє життя, наприклад, про селищі "Русский край".

Як повідомляв портал "Знай.uа": новорічні фотографії окупованого Донецька вражають своєю безжиттєвістю. Як повідомляють місцеві блогери, на вулицях крім патрулів на вулицях рідко кого зустрінеш. На фотографіях видно, що людей немає ні біля залізничних вокзалів, ні на площах або у магазинів.

Також "Знай.uа" писав, що деякі з бойовиків підтверджують, що Донецьк – це Україна. Як видно на фото у соціальних мережах, окупанти п'ють українську горілку, а в геолокації під знімком зазначено Донецьк.Україна. Що стосується алкогольних напоїв, то ця проблема присутня у бойовиків завжди, особливо після виплати грошових допомог Росією.