У 2019 році кілька українських міст поповняться новим громадським транспортом. Для цього влада збирається просити кредит у Європейському інвестиційного банку.

Як повідомили представники Міністерства інфраструктури України.

Чиновники розповіли, що загалом україна збирається придбати 227 автобусів, 153 тролейбуса, 56 трамваїв, 35 вагонів метрополітену.

"Мінінфраструктури спільно з Мінфіном та органами місцевого самоврядування (11 міст) реалізують проект ЄІБ, основні цілі якого — реалізація проектів в містах України з розвитку екологічно чистого і соціально значущого транспорту, які передбачають заходи щодо оновлення парку автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній, фунікулера, заміну тягових підстанцій, впровадження сучасних систем оплати проїзду та інформаційних систем за рахунок залучених кредитних коштів ЄІБ та ЄБРР", — повідомляється на сайті МІУ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Згідно з даними міністерства, у минулому році частково оновили громадських комунальний транспорт в Одесі (47 тролейбусів), В Кременчуці (40), Дніпрі, Кривому Розі (8), Рівному (10).

В 2019 році планується закупівля 61 тролейбуса для Харкова, 22 — для Сум, 40 — для Чернігова, 30 — для Луцька. Автобуси будуть закуповуватися для Львова, Києва та Тернополя — по 100, 112 та 15 одиниць відповідно. Для Львова також закуплять 10 трамваїв. 29 трамвайних вагонів у рамках проекту ЄІБ закуплять для Одеси і 17 — для Києва. Харківський метрополітен повинен отримати 35 нових вагонів поїздів метро.

Також у Києві в 2019 році планується провести реконструкцію популярного виду транспорту - фунікулера.

Нагадаємо, київським пасажирам розповіли, як та де можна придбати електронний квиток у транспорт.

Як повідомляв раніше Знай.ua, пасажирам пояснили, коли вони можуть та повинні вимагати компенсацію за неналежні авіапослуги.

Також Знай.ua писав, що після скасування візового режиму з ЄС все більше українців мріють про подорожі, і звісно ж більшість шукає бюджетні варіанти. Фахівці розповіли, як можна зекономити на авіаперельотах до 50%.