Головною причиною низьких пенсій є заробітна плата у конверті (тіньовий сектор економіки), а зовсім не демографічна криза, про що заявили у Міністерстві соціальної політики.

В повідомленні написано, що: "Цю проблему часто намагаються видати за демографічну, хоча це є абсолютною неправдою. Саме тіньовий сектор економіки з незадекларованою працею і зарплатами в конвертах є головною проблемою низьких пенсій".

У Міністерстві також розповіли, що тіньовий сектор економіки представляє собою істотний виклик для пенсійної системи України і має безпосередній негативний вплив на її функціонування. Крім цього, уряд підкреслив, що подолати цей виклик без участі всього суспільства неможливо.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що український уряд планує продовжити в 2019 роботу по всім соціальним напрямами і обіцяє змінити життя кожного українця. Кардинальні зміни торкнуться медицини, згідно з яким перетворюють діяльність поліклінік, а також введуть можливість безкоштовного діагностування. Також анонсували серйозну освітню реформу, в ході якої приймуть новий освітній стандарт, а також виділять величезні гроші для оновлення інвентарю та навчального обладнання.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Польщі вирішили піти назустріч українцям і полегшити життя заробітчанам. В автоматах по всій країні анонсовано введення української мови, тому проблем з придбанням квитків на проїзд в громадському транспорті відтепер не буде. У польському місті Лодзь квиткові автомати тепер не тільки польською і німецькою мовами, але також і українською. Це важливий крок, оскільки в цьому великому місті проживає, за підрахунками експертів, близько 90 тисяч наших співвітчизників.

Також "Знай.uа" писав, що відомий український комік і шоумен, а тепер і кандидат у президенти України Володимир Зеленський показав, яким чином найкраще боротися з корупцією. На відео з серіалу Слуга народу-2 нардепи показано з ампутованими руками. Незважаючи на те, що багато користувачів назвали цей гумор надто жорстким, більшість вважають, що єдиний дієвий метод в Україні.