Результати ЗНО випускникам одинадцятих класів підуть до атестату замість підсумкового іспиту. Крім того, тестування потрібно буде проходити і студентам коледжів та дев'ятикласникам.

Які ще зміни підготувало Міносвіти на 2019 рік?

Обов'язкові предмети

Математика цього року не буде обов'язковим предметом, її можна обрати замість історії.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

А от у списку обов'язкових предметів - українська мова та література.

Третій предмет – на розсуд. Це може бути біологія, географія, фізика, хімія, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька та французька).

Всього можна здати чотири предмети.

Граничний бал

Результати тестування з математики, української мови та літератури, фізики буде визначено до 13 червня, з іноземних мов, біології – до 19 червня, з історії України, географії, хімії – до 24 червня.

У 2019 анонсували нововведення для студентів технікумів, коледжів та учнів ПТУ. Для отримання атестата (а його переважно отримують на другому курсі), необхідно буде в форматі ЗНО обов'язково здавати українську мову та літературу, і математику або історію України на вибір.

Крім того, таке ж випробування чекає у 2019 році і на дев'ятикласників.

Цього року ЗНО зможуть здати і люди з порушенням зору. Тестування з української мови і літератури, математики, історії України та біології друкуватимуть також крапковим шрифтом Брайля. Також цього року випробовуватимуть технології проведення оцінювання зі спеціальними комп'ютерними програмами для людей з глибокими порушеннями зору.

Початок кампанії

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 5 лютого і триватиме до 25 березня. Учнів дев'ятих класів, ПТУ та студентів коледжів має зареєструвати керівництво навчального закладу.

Основна сесія незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня:

  • 21 травня – математика;
  • 23 травня – українська мова та література;
  • 27 травня – іспанська, німецька, французька мови.
  • 28 травня – англійська мова;
  • 30 травня – фізика;
  • 4 червня – історія України;
  • 6 червня – біологія;
  • 2 червня – географія;
  • 13 червня – хімія;

Перевірити результати своїх знань учасники ЗНО зможуть до 25 червня. Підсумкові бали вони побачать на своїх особистих сторінках.

Нагадаємо, філологи з'ясували, чим люди в інтернеті цікавились найбільше в 2018 році.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, вчені розповіли про наслідки для дитячого мозку від булінгу.

Раніше портал Знай.ua писав, що український школяр, який захистив честь "Мрії", отримав подарунок із рук капітана.