В Україну повернувся моряк Андрій Новічков, якого утримували в Ірані за нібито вбивство мусульманина та погрожували за це смертною карою.

Українця обміняли на іранського шпигуна і він вже прибув до Києва. Після посадки він разом з представниками МЗС відповів на запитання журналістів, про це повідомляє ТСН.

Новічков розповів, що його збирались стратити в Ірані, але завдяки роботі українських дипломатів він повернувся додому. Подякував консульству України, МЗС, зовнішній розвідці, президенту України, народним депутатам, які допомогли процесу обміну.


Возволений моряк також розповів, як він почуває себе зараз.

"Вижив, все нормально. Почуваю себе добре. Спасибі всім хто допомагав і спасибі всім, хто не заважав", - відповів він.

Крім того, звинувачений у вбистві розповів, що насправді сталося під час інциденту, і як випав за борт громадянин Ірану.

"Це специфіка їх народу. Він вистрибнув сам, але звинуватили мене. У мене з ним конфліктів не було", - розповів чоловік.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще


Обмін зміг відбутися після того, як президент України Петро Порошенко своїм указом помилував шпигуна, який сидів в українській тюрмі. Громадянин Ірану вже у четвер, 10 січня, вночі повернувся на свою батьківщину.

Нагадаємо, українські моряки здійснили героїчний вчинок, плани Путіна ганебно потонули. Це допоможе у подальшій боротьбі за звільнення українських моряків.

Як повідомляв Знай. ua, стало відомо, скількох українських патріотів схопили в Криму за рік. У Криму 37 осіб заарештували за політичними мотивами в 2018.

Також Знай. ua писав, що війна в Керченській протоці: росіяни випустили з українським морякам 1200 снарядів. Щоб уникнути обстрілу, українські кораблі розійшлися в море.