В Херсоні на пошті впіймали контрабандиста, який намагався відправити в Росію колекцію предметів старовини.

Про затримання оголосив прес-центр СБУ.

"Оперативники встановили, що житель Херсона скуповував у місцевих Покупців чоловік підшукував серед своїх знайомих і колекціонерів предмети старовини для перепродажу за кордон. спеціалізованих Інтернет-аукціонах", - повідомили в СБУ.

Зловмисник повинен був отримати від покупців 1000 доларів – предмети старовини датуються VII ст. до н. е. - ХV ст. н. е., їх історичну цінність важко переоцінити.

"В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 КК затриманому оголошено про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи", - йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше Укрпошта вляпалася в гучний скандал з пограбуванням клієнтів.

Український поштовий оператор "Укрпошта" вкотре вляпався у гучний скандал. Одна з співробітниць поштового відділення у Чернігові привласнювала собі гроші, якими жителі Чернігова платили за комуналку. Кілька місяців, а саме – з червня по жовтень 2018 року жінка здійснювала свої протиправні дії. Подробиці скандалу публікує Бізнес.медіа, посилаючись на прес-службу обласної прокуратури Чернігова.

Поліції вдалося дізнатися, що жінка неправдивим чином заповнювала платіжні відомості, замість рахунків комунальних підприємств вона писала рахунки власних банківських карток. Так, злочинницю вдалося обдурити понад 50 клієнтів.

Чернігівське відділення "Укрпошти" зазнало збитків у розмірі понад 120 тис. грн.

Також ми раніше писали, що Укрпошта влипла в гучний скандал з пропагандою.

У середу, 9 січня, був затриманий мікроавтобус "Укрпошти" на кордоні з Польщею.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

У повідомленні сказано, що затриманий мікроавтобус з-за виявлення контрабанди сигарет з України в зону ЄС.

Джерела стверджують, що польські митники затримали в пункті пропуску "Шегині" фірмовий бус "Укрпошти", в якому під виглядом посилок на експорт з України виявилися ящики з цигарками.

За їх даними, сигарети були упаковані в посилки ще в Києві, і якщо це так, то поляки колупнули не разову підміну, а системний канал контрабанди підакцизних товарів перевозяться поштовою службою.