У неділю, 13 січня, в деяких областях України очікуються снігопади.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, передає Хвиля.

Зокрема, сніг синоптики прогнозують в Закарпатській, Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Вінницькій, Житомирській, Київській і Чернігівській областях.

На решті території країни — без опадів, хмарно з проясненнями.

Температура повітря вночі складе від мінус 2 до мінус 10 градусів, удень стовпчики термометрів показуватимуть від 0 до мінус 3 градусів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше своїм прогнозом погоди на Старий Новий рік ділилася синоптик Наталка Діденко. За її словами, 13 січня, на Маланки, температура повітря протягом дня на Заході підвищиться до відлиги, на решті території очікується -1…-3 градуси. На Півдні 0…+3 градуси. Сніг найбільш імовірний в неділю знову на Заході і Півночі.

Зимова погода очікується в Києві в понеділок, 14 січня:

"На Василя, 14 січня, в Києві сніг, мокрий сніг, поривчастий вітер, -2 + 2 градуси. Знову зима старається)", — уточнила синоптик.

За словами Горбаня, не варто чекати справжніх водохресних морозів.

"На Старий Новий рік (13 січня, — НП) температура підніметься до мінус 1, сніг", — сказав він.

Синоптик додав, що з 16 до 19 січня у Києві температура буде перебувати в районі нульової позначки. Цікаво, що для свята Хрещення Господнього (19 січня) така погода не характерна.

"Якщо на Водохреща тепло, то буде хороший урожай", - зазначив народний синоптик.

15 січня, у вівторок снігу не очікується в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській областях. На решті частини країни сніг, місцями (в Криму) дощ. В західних, центральних і північних областях вдень від -2 до 0 градусів, на сході від -1 до +1, на півдні від 0 до +5 градусів.

16 січня, в середу снігу варто чекати на заході, півночі і сході країни. Стовпчик термометра вдень буде коливатися на заході від 0 до +2 градусів, у північних, східних і центральних областях від -4 до -2 градусів, на півдні від -2 до +2 градусів.

Нагадаємо, в кінці січня Україну накриють сильні морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а велику територію країни засипле снігом. Однак, синоптики попередили, що такі погодні умови - не найгірший варіант, адже у лютому прогнозуться мороз до -30 градусів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", через складні погодні умови в Україні на вихідних можуть подорожчати окремі продукти, а інших взагалі можна не застати на полицях магазинів.

Також "Знай.uа" писав, 14 січня українці відзначать одразу три свята.