Долею однорічної дитини українського журналіста Романа Киселя тимчасово буде опікуватися консул України в Польщі.

Під опіку маленьку Софійку узяла керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса. Про це повідомило видання "Укрінформ".

Зазначається, що мати дівчинки жива, але після ДТП перебуває у складному стані і не може про неї подбати.

Нам вдалося взяти під консульську опіку маленьку Софійку. Ми забрали її з лікарні і відвезли до Варшави, де вона перебуває з бабусею, – повідомила консул.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Світлана Криса також зазначила, що оформити опіку над дитиною дозволяє 31-я стаття консульської конвенції між Україною і Республікою Польща.

Згідно з цією статтею консульська посадова особа має право оформити такий вид піклування щодо малолітньої дитини у разі, якщо склалася ситуація, при якій батьки не можуть займатися дитиною.

Відзначається, що в іншому випадку дитина могла потрапити до дитячого будинку і її опікунство повинен був встановлювати суд.

Також консул повідомила, що мати дівчинки транспортували з міста Радом до Варшави. Там вона буде проходити курс лікування.

Нагадаємо, що журналіст Роман Кісіль загинув у ДТП у Польщі 10 січня.

У Києві чотири машини перетворилися на бляшанки: автомісиво на проспекті

Попередньо, це сталося в суботу, 12 січня, близько 14:40. На щастя, постраждалих під час аварії немає – всі водії відбулися легким переляком. Однак, як видно з фотографій, машинам знадобиться масштабний ремонт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ДТП на трасі Київ-Чоп постраждали семеро чоловік, чотири дитини поранені. у Львівській області у ДТП загинула дитина, ще шестеро осіб, серед яких троє дітей опинилися

Як повідомляв портал "Знай.uа", негода, або київський Проспект Перемоги плавно перетворюється в геопатогенну зону? Десятки дорожньо-транспортних аварій сталися в цьому місці за короткий проміжок часу, у суботу, 5 січня.Йдеться про те, що люди могли постраждати, але «швидка» не може дістатися до місця події.