У Міністерстві юстиції анонсували зміни, які очікують у 2019 році платників аліментів на користь дитини.

Павло Петренко
Павло Петренко

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко у Facebook.

У повідомленні йдеться, що протягом 2018 року з неплатників стягнули в два рази більше грошей, ніж у 2017-му. Так, в минулому році виконавці стягнули 4,6 млрд гривень боргів, а попередньому - 2,4 млрд.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"У 2018 році державні виконавці Мін'юсту стягнули 4,6 млрд грн боргів зі сплати аліментів на користь українських дітей. Це майже вдвічі більше показника 2017 року, коли дітям було повернуто 2,4 млрд грн заборгованості", - розповів міністр.

соцвиплати
соцвиплати

Петренко підкреслив, що досягти успішних результатів вдалося завдяки численним законодавчим ініціативам, які ввели нові потужні інструменти впливу на боржників.

Друзі, розпочинаємо новий робочий тиждень з гарних новин. У 2018 році держ. виконавці Мін’юсту стягнули 4,6 млрд грн...

Geplaatst door Павло Петренко op Maandag 14 januari 2019

Нагадаємо, Конституційний Суд України визнав законним скасування грошової допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років і скорочення розміру допомоги під час її народження.

новонароджені
новонароджені

Таким було рішення суду від 7 листопада 2018 року.

Так, Конституційний суд розглянув подання 50 народних депутатів щодо відповідності Конституції положень пункту 7 розділу 2 закону "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму рекомендує народним депутатам переглянути проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прав чоловіків, які виховують дітей без матерів (одиноких батьків) та надати їм права нарівні з правами одиноких матерів.

Батько з сином
Батько з сином

Також Знай.ua писав про те, що рівень народжуваності в Україні не дуже високий і для зміни ситуації державі необхідно збільшувати розміри виплат при народженні дитини, про що повідомляє ICTV.