В Івано-Франківську діє соціальний проект Stay ("Залишся"). Його суть полягає в тому, що волонтери відвідують літніх самотніх людей. Історію і фото однієї з пенсіонерок розмістили в спільноті проекту Stay у Facebook. Для жінки шукають названих онуків, які могли б її відвідувати.

Проект Stay ("Залишся") вигадала й запровадила в Івано-Франківську волонтерка Ілона Мурзова. Його діяльність розпочалася в жовтні 2018 року. Для стареньких людей з пансіонату почали шукати "названих онуків", людей, які можуть регулярно їх відвідувати.

"Відсутність спілкування і почуття самотності найбільше обтяжує цих людей. В таких місцях самотність відчувається найгостріше", – каже пані Мурзова.

Історії про 41 дідуся і бабусю разом з фото розмісили у Facebook, закликавши людей взяти участь у соціальній ініціативі.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Ця програма для того, щоб дарувати свій час і свої емоції цим людям. Вона не зобов'язує піклуватися і забирати додому цих людей, чи дарувати їм якісь речі", – пояснює Ілона Мурзова.

Волонтери, які зголосилися стати "онуками", заповнюють анкету, їх просять відвідувати мешканців пансіонату хоча б раз на тиждень. Тим, хто хоче потім покинути цей проект, кажуть навіть не починати – це відповідальність, люди звикають до своїх відвідувачів.

"Я не знаю як, але знаю, що дууже хочу, щоб старість була щасливою, щоб проект "STAY" був в кожному місті де є Пансіонати, в мене і насправді відчуття, що для цього проекту мене Всесвіт найняв на роботу - є енергія, ідеї, люди, допомога! Та моя вдячність за підтримку", - написала засновниця проекту в Facebool.

Поки що "онуки" знайшлися не для всіх – зголосилися лише 20 людей. Зараз Ілона Мурзова шукає волонтерів-фотографів для того, щоб зробити фото людей, яким потрібна допомога. Кожен, хто хоче долучитися, може написати організаторці проекту в соціальних мережах.

Нагадаємо, що українцям з 1 січня перерахують пенсії, але пощастить не всім.

Як повідомляв портал Знай.ua, яку надбавку до пенсій слід чекати з Нового року.

Також Знай.ua писав про те, що Мінсоцполітики готує багато змін для українців у 2019 році.