Український режисер, відомий за роботою над фільмом "Донбас" Сергій Лозниця заявив, що відео, яке нібито зафіксувало вбивство в Донецьку ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченко, зроблено погано і непереконливо.

"Відео дуже непереконливе. Зроблене людиною, яка не стежила за script-continuity (" за сценарієм "), не стежив за другим планом. Якщо ви уважно подивитеся і розберете його, ви побачите, що машини перебувають в різних положеннях. Вони фізично не можуть перескочити в інше місце за ті буквально три або п'ять секунд ", - пояснив режисер.

Сергій Лозниця, режисер фільму "Донбас"
Сергій Лозниця, режисер фільму "Донбас"

Лозниця додав, що спецефекти на відео теж зроблені дуже неякісно і висловив сумнів у його справжності.

"Так, я думаю, що це постановочне відео", - сказав режисер.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Сергій Лозниця, режисер фільму "Донбас"
Сергій Лозниця, режисер фільму "Донбас"

При цьому Лозниця не виключив, що це може бути лише враженням, і уточнив, що його слова стосуються тільки аналізу самого відео.

Як відомо, 31 серпня 2018 року в результаті вибуху в кафе "Сепар" в центрі окупованого Донецька був знищений Захарченко.

Вбивство Захарченка
Вбивство Захарченка

У мережі з'явився відеозапис з камери спостереження донецького кафе "Сепар", на якій зняті останні секунди життя ліквідованого ватажка бойовиків терористичної організації ДНР Олександра Захарченко. Відео опублікував російський пропагандистський телеканал Росія 1.

Вбивство Захарченка
Вбивство Захарченка

На кадрах видно, як до місця під'їхав кортеж Захарченко. Першим в заклад зайшов охоронець, який перевірив його "безпеку". Слідом увійшли в кафе сам ліквідований бойовик, його охоронці та інші супроводжуючі. Вибух стався в момент, коли Захарченко був в тамбурі.

Дивіться: момент ймовірного вбивства Захарченка

Нагадаємо, у мережі оприлюднили фрагмент ролику з майбутнього циклу хронік від студії Babylon'13, присвячених обороні Донецького аеропорту. Як повідомляв "Знай.ua", в Афганістані в місті Герат місцеві бойовики напали на поліцейську дільницю, відомо про п'ятьох жертв.Також "Знай.ua", рейсовий автобус "Донецьк-Златоустівка" під Волновахою бойовики розстріляли із систем залпового вогню