В Афганістані в місті Герат місцеві бойовики напали на поліцейську дільницю, відомо про п'ятьох жертв нападу.

Про це повідомляє CNN.

Наразі вже відомо, що жертвами нападу є троє поліцейських та двоє мирних жителів. Відомо, що серед вбитих є дитина.

Крім того у результату обстрілу чотири людини отримали різного роду поранення.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Відзначимо, що поки жодна терористична організація не взяла відповідальність за напад.

Разом з тим варто відзначити, що рівно чотири роки тому, 13 січня 2015 року рейсовий автобус "Донецьк-Златоустівка" під Волновахою бойовики розстріляли із систем залпового вогню.

Наразі вже відомо, що переповнений громадський автобус бойовики зрешетили з БМ-21 "Град", які випустили 88 снарядів. Загинули 12 осіб, ще 18 були поранені.

Хід розслідування

Ще 19 січня вже вбитому колишньому очільнику бойовиків "ДНР" виносять підозру у справі про теракт. Тодішній глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що "Захарченко буде затриманий українським або міжнародним правосуддям".

Тоді ж у ГПУ офіційно заявили про передачу справи до Інтерполу для затримання Захарченка. Проте організація відмовилась оголошувати бойовика у розшук.

Більше того протягом двох років тривало розслідування і причетних до масового вбивства таки знайшли. 9 березня 2017 року заступник начальника головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков повідомив нові деталі події. Місцем, звідки вівся вогонь, назвали Докучаєвськ.

Підозру поштою відправили двом - громадянину України Юрію Шпакову і полковнику збройних сил Росії Анатолію Синельникову.

За версією слідчих ГПУ, Шпаков був виконавцем, Синельников же повністю керував діями підлеглого.

"Інша частина (матеріалів - ред.) була спрямована нашій українській делегації, яка в даний час знаходиться в Гаазі, в міжнародному суді ООН, як доказова база російської агресії проти України. Також ці матеріали будуть направлені в прокуратуру міжнародного кримінального суду ООН", - сказав перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

Нагадаємо, під Маріуполем бойовики зрешетили будинок з мирними жителями.

Як повідомляв "Знай.ua", путінські найманці влаштували пекло українським бійцям.

Також "Знай.ua" писав, що Туреччина зміцнила українську армію.

Українське військо завдало удару у відповідь на активні обстріли бойовиків