Нещодавно відбулося чергове засідання щодо аварії в Харкові, жертвами якої стало 6 людей. Київський райсуд Харкова задовольнив вимогу потерпілих вислухати експертів, які не змогли відповісти на питання, чи вживала Олена Зайцева в день ДТП алкоголь.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Київський райсуд Харкова у вівторок погодився заслухати їх пояснення, чому вони не змогли визначити, чи була винуватиця трагедії, Зайцева, у стані алкогольного сп'яніння.

У свою чергу адвокат обвинуваченого Геннадія Дронова Сергій Перепелиця хотів виклакати експертів Дніпровського науково-дослідницького інституту судово-медичних експертиз. Вони робили технічну оцінку авто.

Перепелицю цікавить, чому вони вважають, що його підзахисний порушив два пункти правил дорожнього руху, а не три, як вказано в обвинувальному акті, та яким чином дніпровським фахівцям удалося визначити швидкість автомобілю Зайцевої. Раніше харківські колеги казали, що це неможливо.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Проти задоволення цього клопотання виступило обвинувачення. Прокурор нагадав, що вже вказував на відсутність спеціальних знань і кваліфікації у експертів з Дніпровського НДІ. Його підтримали захисники Зайцевої. На їхню думку, експертизу було проведено з чисельними порушеннями законодавства.

Суддя Віктор Попрас відмовив у задоволенні клопотання Перепелиці. Проте він задовольнив клопотання представника потерпілих Лариси Матвєєвої про виклик в суд експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, які проводили додаткову судово-медичну експертизу, та не змогли відповісти на питання, чи була Зайцева під час ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, що Зайцева вийде на волю: у справі помітили "маленьку хитрість", яка врятує дівчину.

Раніше портал "Знай.ua" писав: ДТП з Зайцевою: поліція вирішила почати все заново, українці в шоці.

Як повідомляв "Знай.ua", подруга Зайцевої зробила заяву, від якої в суді остовпіли, це може змінити все.