Вже у найближчі дні в Україну повернеться сонячна і суха погода з незначним потеплінням в окремих регіонах. Про це йдеться на сайті українського Гідрометцентру.

У четвер, 17 січня, на заході температура повітря вдень -1...1 градус, а вночі -1...-3 градуси. У північних та центральних областях вдень очікується -1...1 градус, вночі температуру повітря опуститься до -5...-7. На сході синоптики прогнозують вдень -1...-3 градуси, а вночі -6...-8. У південних областях країни вдень очікується 1...3 градуси тепла, а вночі -1...-3.

У п'ятницю, 18 січня, у західних регіонах країни прогнозуються невеликі опади, однак тепло збережеться. При цьому на всій території України стовпчики термометра вдень покажуть плюсову температуру, до 5 градусів. На півдні і в Криму повітря прогріється до +9.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У суботу, 19 січня, буде без опадів. Середня температура повітря вночі складе від -6 до +5 градусів, а вдень - від -1 до +8 градусів. В цей день найхолодніше буде на півночі - до -8 градусів.

У неділю, 20 січня, також очікується суха погода. У нічний час у північних та східних областях прогнозується до -9 градусів, вдень на решті частини країни буде від -8 до +4 градусів.

За словами заступника директора Українського гідрометцентру Анатолія Прокопенка, серйозних ускладнень погоди найближчим часом очікувати не варто.

"До 19 січня в Україні очікується незначне підвищення температури, яке місцями буде супроводжуватися невеликим снігом. Але з 19-20 січня температура почне поступово знижуватися. Разом з тим припиняться і снігопади", - розповів Прокопенко.

Нагадаємо, коли в Україні трапляються несприятливі погодні умови, слід готуватися до того, що полиці в магазинах швидко порожніють, а доступні продукти стають значно дорожче.

Як повідомляв портал Знай.uа, цього тижня по всій території України синоптики прогнозують контрастну погоду - мороз, відлига і подальше похолодання. Снігопади пройдуть тільки в деяких областях країни.

Також портал Знай.uа писав, що в кінці січня Україну накриють сильні морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а велику територію країни засипле снігом. Однак, синоптики попередили, що такі погодні умови - не найгірший варіант.