Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у четвер, 17 січня. Порівняно з показниками у середу, 16 січня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 28,00 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 17 січня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2800.8502 гривень;
- 100 євро – 3189.8883 гривню;
- 10 російських рублів – 4.1953 гривні.

Таким чином, долар знову став дешевше на 16 копійок. При цьому євро також знизився в ціні на 28 копійок, а вартість російського рубля з середи майже не змінилася.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Раніше повідомлялося, що до кінця 2019 року курс долара може подолати 30 гривень. При цьому один євро коштуватиме 33 гривні. Так вважає старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Іосуб.

Деякі фахівці, як фінансовий експерт Олексій Субочів передбачає, що курс долара перевищить 30 гривневий кордон, але не досягне позначки в 32 гривні за долар.

Віталій Шапран, головний експерт Секретаріату Ради Національного банку України (НБУ) переконаний, що в наступному році вартість позик буде високою, проте "завдяки МВФ, СБ та ЄС в України потреба в нових позиках знизилася".

Нагадаємо, збільшення мінімальної зарплати і пенсій, нові правила постачання послуг ЖКГ та субсидії "живими" грошима - на всі зміни слід чекати вже після Нового року. Також в Україні по-новому будуть перевіряти бізнес та реєструвати безробітних.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що з лютого українці зможуть перераховувати валюту за кордон без відкриття рахунку в еквіваленті до 150 тисяч гривень. Також на підставі електронних декларацій купувати різні іноземні активи. Про це розповів фінансовий експерт Олексій Кущ.