Міністерство охорони здоров'я України підготувало постанову, яка зобовяже водіїв проходити медичне обстеження, а вразі виявлення хороб, українцям заборонять сідати за кермо.

Про це повідомляють представники МОЗ.

На даний момент чиновники допрацьовують новий закон і якщо він набере чинності, багатьох водіїв чекають суворі випробування. Ця постанова зараз активно обговорюється в профільних міністерствах і відомствах, а також і в суспільстві, що викликало чималий резонанс та багато суперечок.

Якщо ідею МОЗ схвалять, то тоді за кермо автомобіля не зможуть сісти люди, які страждають, наприклад, навіть сколіозом і гіпертонією. В ухвалі зазначаються всі захворювання, нібито "протипоказані" водіям. Серед них, крім сколіозу і гіпертонії, зазначаються також поганий слух, високий артеріальний тиск, грижа, серцево-судинні захворювання, ендокринні захворювання та ін.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При деяких хворобах, наприклад, при проблемах з серцем, медичний огляд потрібно буде проходити щорічно. Це необхідно для того, щоб лікарі змогли вчасно помітити прогресування хвороби і прийняти відповідні кроки («відлучення» від авто).

За словами представників профільних відомст, така практика існує в багатьох країнах світу, зокрема європейських. Що ж, це дійсно так. Однак, там немає таких норм, які пропонує наше Міністерство охорони здоров'я України. Не секрет, що мало не в кожного водія можна знайти ту чи іншу проблему зі здоров'ям, які перераховані в новій постанові.

Нагадаємо, українцям розповіли, скільки вони витратили на євробляхи за кілька років. Суми просто вражають.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на українських водіїв чекає нове пекло. Спеціалісти попереджають про суттєве здорожчання "автоцивілки". Вартість найближчим часом може зрости на 20-30%.

Також Знай.ua писав, що у Києві раптово змінився рух транспорту через масштабну пожежу. Горіло на території Києво-Печерської лаври.

Дивіться: Розмитнення євроблях по-новому. Що чекає на власників та скільки грошей потрібно, щоб отримати українські номери