Кияни все частіше отримують платіжки з величезними сумами за опалення. У грудні у багатьох людей оплата за тепло раптово зросла практично у два рази. Паралельно різко зросли норми споживання газу для квартир і будинків без лічильників.

З 1 листопада в Україні подорожчав газ для населення. Що правда, це не могло викликати такого негайного підвищення ціни на тепло - це планувалося зробити тільки на початку 2019 року.

Так і розмір, на який зросла ціна, непорівнянний: газ подорожчав на 23%, а у квитанціях мова йде майже про 100%.

Уряд добило українців новим комунальним подарунком: 7 кіл бюрократичного пекла

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

Що сталося з платіжками?

У соцмережах люди пишуть про те, що їх платіжках вказані набагато більші суми. Приміром, одній жительці Києва за квартиру 60 кв. м. нарахували аж 2120 гривень. Інша повідомляє, що у неї в платіжці вказано більше 3 тисяч гривень.

Чому ціни на тепло масово зросли ще до набрання чинності рішення НКРЕ щодо підвищення тарифів - залишається загадкою. Відповіді дають лише в неофіційному порядку.

Комунальні тарифи в Україні на 2019: повний список цін в кожному місті

"Ходять чутки, підвищені платіжки з тієї причини, що розкидали борги інших сусідів", - розповіла Наталя.

Цього знаходяться підтвердження і в Мережі. Користувач Сергій Чехобахов пише, що правління житлового кооперативу розкидає на платять за комуналку мешканців борги з усього будинку . Для того щоб будинок не відключили від опалення за несплату посеред зими.

Однією з киянок, яка зателефонувала на гарячу лінію, пояснили, що стався нібито "помилка в системі", з цієї причини суму вказали неправильну. Тому всю цю суму можна не платити. Щоправда, залишається незрозумілим, як і коли буде перерахунок внаслідок цього збою.

Нагадаємо, Віктор Медведчук: Соціологія свідчить про непереборної прірви між прагненнями народу й бажаннями влади.

Як повідомляв "Знай.uа" комунальні борги українців продовжують зростати: озвучили нереальну цифру, виживайте, як хочете.

Також "Знай.uа" писав, що комунальні монополії вигідні чиновникам.