Укрзалізниця потішила" українців черговою новиною - постіль у потягах Укрзалізниці тепер коштує 50 грн замість 30, а кава-чай – 10. якщо ж ви хочере їхати з комфортом у СВ, то вам доведеться заплатити ще більше.
З 15 січня в Укрзалізниці підвищили вартість супутніх послуг, які компанія надає пасажирам потягів. Зокрема, вартість постільної білизни для пасажирів плацкартів та купе зросте з 30 гривень до 50 гривень.
Для пасажирів вагонів СВ класу вартість постільної білизни зросте до 60 гривень.
Окрім цього, в Укрзалізниці підвищили ціну на напої, що продаються у поїздах далекого сполучення. Тапер вона складає не 8 гривень, а 10 гривень за один напій -чай, каву чи пляшку холодної води.
В компанії додали, що підвищення цін пов'язане зі зростанням вартості палива, електроенергії та інших складових, що входять до вартості послуг Укрзалізниці.
Керівництво компанії вирішило перерахувати вартість квитків на залізничні рейси. Так, з 1 квітня поїздка подорожчає у декілька разів, за подорожі залізницею доведеться віддавати на 12% більше грошей. Аналогічне підвищення прогнозується через півроку – з жовтня 2019 го.
Та"Укрзалізниця" на цьому зупинятися не збирається. Співробітники компанії мають намір додатково підняти тарифи на пасажирські перевезення. Підвищення складе від 13% до 21%. На підсумкову суму вплине тип вагона і статус поїзда.