З січня 2019 року в українських центрах зайнятості з'являться кар'єрні радники, які будуть допомагати зареєстрованим безробітним шукати нові вакансії.

Також у їх функції буде входити первинне і поглиблене профілювання тих, хто шукає роботу, пише Хвиля з посиланням на дані HeadHunter.

Враховуючи достатність досвіду, відповідність особистісних і професійних якостей вимогам ринку, наявність затребуваних вакансій та інших факторів, кар'єрні радники будуть розподіляти безробітних по п'яти категоріях, і вже на основі цих даних вони разом із здобувачем будуть розробляти індивідуальний план по працевлаштуванню, у якому є інформація про відкриті вакансії, дані щодо роботодавців, яким відправляються резюме.

Також таке нововведення має індивідуалізувати послуги, підвищити облік потреб, рівень професіоналізму, трудової мотивації і наростити мобільність самих здобувачів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Але, варто відзначити, що подібні функції давно беруть на себе компанії, з яких людина звільняється. Таким чином вони хочуть задобрити незадоволених колишніх співробітників, щоб ті не псували їм репутацію як роботодавцю. 66% опитаних працівників залишилися після свого звільнення незадоволеними компанією, кожен десятий виплеснув свої негативні емоції в інтернеті, а 5% з них подали позов до суду.

Раніше ми писали, що середньомісячна зарплата працівників (брутто) в цьому році складе 10 129 грн, а в 2021 році зросте до 12 835 грн.

Про це пише "businessua.com" з посиланням на представників Міністерства фінансів.

"Середньомісячна зарплата працівників (брутто) в гривнях складе 10129 грн в 2019 році, 11 451 – у 2020-му, 12 835 – в 2021 році", – зазначили автори огляду.

Як зазначили автори документа, що цей показник в минулому році не досягав позначки в 9 тисяч гривень. В середньому українці отримували 8713 грн.

Нагадаємо, на березень 2019 заплановано чергове підвищення пенсії. Їх обіцяють для 11 мільйонів громадян, які вийшли на заслужений відпочинок.

Як повідомляв раніше Знай.uа, у 2019 році за зарплати в конвертах будуть карати суворо.

Знай.uа писав, що стало відомо, скільки українці можуть заробити на фрілансі.