В Україні все більше українці відмовляються від роботи в офісі та обирають віддалену працю. Крім того, левова частина компаній віддають перевагу саме таким співробітникам. Якщо в 2017 році зареєстрованих на платформі Freelancehunt фахівців було 220 тис., то вже в 2018 їх кількість зросла на 100 тис. (або 45%) і склала 320 тис. чоловік.

Кількість замовників теж активно росте – за минулий рік їх зареєструвалося на 35 тис. більше, ніж у 2017 році. Їх загальна кількість в кінці року 2018 року — 130 тис. користувачів. За минулий рік вони розмістили близько 140 тис. проектів (+30 тис. до минулого року) на загальну суму близько 240 млн грн, - пише UBR.

Українці масово тікають з офісів

Понад 80% фрілансерів отримують зарплатню на банківську картку.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Серед фрілансерів найбільш популярні професії такі: дизайнери, копірайтери та архітектори.

А от спеціалістів в галузі програмування в порівнянні з минулим роком стало менше на 2,4%.

також менше вдома працюють маркетологи, перекладачі та фахівці в сфері мобільних розробок.

стало більше фрілансерів серед фахівців у сфері роботи з клієнтами, аудіо та відео, системного адміністрування, архітектури та інжинірингу.

Хто заробляє найбільше

Як і роком раніше, найбільші бюджети крутяться в програмуванні, дизайн, SEO та маркетингу. Найбільше грошей заробили фрілансери-програмісти — 47,6% від загальної суми виплаченого винагороди. Однак це трохи менше, ніж у 2017 році, коли частка їхніх доходів становила 51,5%. На другому місці опинилися дизайнери з 14% від сумарного бюджету та зростанням заробітку на 1%.

Незначне зниження відбулося в сфері SEO і маркетингу, а також мобільних розробок. На думку аналітиків, це пов'язано з зменшенням кількості виконавців у даних напрямках. По всім іншим проектам загальні заробітки удаленщиков збільшилися.

Нагадаємо, роботодавцям пригорозили космічними штрафами за неоформлення працівників за трудовими.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, стало відомо, хто найбльше втрачає через зарплати "в конвертах".

Раніше портал Знай.ua писав, що змінилися правила реєстрації безробітних в Україні.

Дивіться: заробітки за кордоном. Кому, де та скільки платять?