У четвер, 27 грудня, уряд України схвалив двосторонню угоду про безвізовий режим. Зовсім скоро воно вступить в свою силу і туристи зможуть не турбуватися про оформлення віз.

Договір про безвізовий режим поїздок почне діяти через 30 днів після того, як обидві країни завершать внутрішньодержавні процедури і повідомлять одна одній про готовність до безвизу. Керівники двох країн ще восени договорили про безвізові поїздки, а це означає, що для українців вони стануть реальністю найближчим часом.

На сьогодні в Уругвай без віз можуть їздити лише українці-власники дипломатичних або службових паспортів і то лише на 90 днів. Всім іншим необхідно оформляти візи. Полегшити режим взаємних поїздок, встановлений у 2012 році, сторони вирішили восени поточного року. Було підписано двосторонню угоду на полях генасамблеї ООН.

Проте поїздка в екзотичну країну – недешеве задоволення.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Українцям доведеться зробити не менше двох пересадок, щоб добратися з Києва в аеропорт Монтевідео в Уругваї. А квитки, наприклад, на березень 2019 року обійдуться мінімум у 26,9 тисяч гривень в одну сторону для пасажира без багажу. Тобто, за приблизними підрахунками, туди-назад - мінімум дві тисячі доларів.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія у другому річному звіті підтвердила, що Україна виконує критерії "безвізового режиму".

Україна не порушила міграційні та норми безпеки, встановлені механізмом призупинення безвиза. Крім того, продовжуємо протидіяти корупції та організованої злочинності.

Незважаючи на позитивні висновки, Україна має проблеми з неврегульованою міграцією і протидією корупції. ЄС вимагає негайних дій для подальшого продовження "безвиза".

Нагадаємо, передова країна подарує українцям безвиз. "Я планую дійти до фінішного етапу обговорення рішення про безвизе".

Як повідомляв Знай. ua, відразу кілька країн зробили українцям новорічний сюрприз: абсолютний безвиз. Нові країни відкрили кордони для українців.

Знай. ua писав, що США закривають кордони для заробітчан, візу тепер просто так не отримати. Завдяки цьому в США приїжджають 65 тис. чоловік.