У 2019 році на ринку праці в Україні очікуються зміни. Роботодавцям нагадали про збільшення штрафів за порушення трудового законодавства.

Про це пише "businessua.com".

Закон України "Про Державний бюджет України на 2019" з 1 січня в Україні зростає мінімальна заробітна плати до 4173 гривень.

робота в Україні


Разом зі збільшенням мінімальної заробітної плати, збільшуються і розміри штрафних санкцій, передбачених за порушення трудового законодавства.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У Державній фіскальній службі нагадують, що цього року штрафи зростуть на 12%.

Тепер, за відмову в оформленні працівника офіційно роботодавцю загрожує штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат – 125 190 гривень (у 2018 році – 111 690 гривень). Також з роботодавця стягнуть таку ж суму в разі, якщо виплата зарплати здійснюється без сплати єдиного соціального внеску.

служба зайнятості


Штраф у 10 мінімальних зарплат – 41 730 гривень (у 2018 році – 37 230 гривень) передбачено за: недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, не оплачено роботу в нічний час, роботу у вихідний або святковий день, понаднормову роботу та інші питання оплати праці); недотримання встановлених законом гарантій і пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків.

3 мінімальні зарплати – 12 519 гривень (у 2018 році – 11 169 гривень): порушення встановлених термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законом про працю, більш ніж за один місяць, виплата їх не в повному обсязі.

гроші

Якщо роботодавці допускають праціників до виконання завдань, не підписавши попередньо трудовий договір, таким порушникам загрожують санкції у вигляді стягнення штрафу, що дорівнює 142 190 гривень (125 190 гривень + 17 000 гривень.) + виплати такому працівнику заробітної плати в розмірі не нижчому від середньої заробітної плати.

Нагадаємо, заробітчани у Польщі пакують валізи, знайшли інший рай.

Як повідомляв раніше Знай.ua, безробітних у 2019 будуть режструват по-новому.

Також Знай.ua писав, що в мережі показали найвродливішу продавчиню риби у світі.

Дивіться: Робота в Європі. Де та скільки платять трудовим мігрантам