Держава змінила порядок реєстрації та перереєстрації безробітних. Відповідна постанова Кабміну вступила в силу 1 січня 2019 року.

Зокрема, новим порядком реєстрації впроваджується інститут кар'єрного радника, який сприяє тим, хто шукає роботу, зареєстрованим безробітним у пошуку роботи, плануванні кар'єри.

Отже, з січня нового року у всіх центрах зайнятості України починають роботу кар'єрні радники. Про те, чим вони будуть займатись, повідомили в прес-службі Державної служби зайнятості.

"Кар'єрний радник працює з кожним клієнтом окремо. Він зможе побачити перешкоди, які стоять перед клієнтом на ринку праці в момент працевлаштування, і допоможе подолати їх. Ця людина буде вашим помічником кожного разу, коли б ви не повернулися до служби зайнятості. Я вважаю, що як клієнт, ви, ймовірно, будете довіряти комусь, з ким ви вже говорили, і хто підтримував вас ", - пояснила нововведення експерт Міжнародної організації праці (МОП) Валлі Корбанезе, яка допомагає впроваджувати в нашій країні проект МОП" Інклюзивний ринок праці для робочих місць в Україні ".

Пілотування і впровадження в роботу служби зайнятості інституту кар'єрних радників є важливим елементом проекту, вважають в Держслужбі зайнятості.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

"Адже в сучасних умовах виникає необхідність розширення спектра послуг для клієнтів служби з урахуванням індивідуальних потреб, їхнього рівня професіоналізму, ступеня трудової мотивації і мобільності", - пояснюють в Держслужбі.

Нагадаємо, влада в черговий раз "подбала" про безробітних – в Україні змінил порядок реєстрації та перереєстрації непрацевлаштованих осіб, непрацездатних громадян та обліку тих, хто перебуває в пошуку роботи.

Як повідомляв портал Знай.ua, безробітні українці, які не стоять на обліку в центрі зайнятості, не зможуть отримати субсидії.

Також Знай.ua писав, в Україні введені нові державні будівельні норми, які розробило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Згідно новим нормам, мешканцям новобудов заборонили в квартирах розміщувати індивідуальні газові котли з відкритими і закритими камерами згоряння.