З початком нового року в Україні стартують жорсткіші правила отримання субсидії, багато українців можуть опинитися за бортом комунальних знижок.

У бюджет закладено скорочення субсидій
У бюджет закладено скорочення субсидій

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення уряду.

У повідомленні йдеться, що жорстокіші правила субсидування позбавлять кожного п'ятого субсідіанта державної допомоги.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Особливо це стосується тих громадян, які на даний момент знаходяться без роботи. Ті, хто не стоїть на обліку в центрі зайнятості, не зможуть отримати знижку при оплаті послуг ЖКГ.

В уряді визнають той факт, що країна не в змозі допомогти всім громадянам в оплаті комуналки. Однак, є певна категорія безробітного населення, які повинні і мають право отримає допомогу від держави.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нові правила передбачають, що отримати субсидії можна тільки в таких випадках:

- якщо у людини є довідка від лікарсько-консультативної комісії, яка підтверджує, що він працювати не може за станом здоров'я;

- якщо людина платить за себе єдиний соціальний внесок до бюджету країни;

- якщо він перебуває на обліку в центрі зайнятості.

Нагадаємо, уже в січні наступного року запрацює монетизація субсидій, затверджена Урядом.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Що змінюється і як нарахують гроші у спірних ситуаціях розповіли у Мінсоцполітики, передає ЕП.

"Щотижня близько 120-150 тисяч домогосподарств звертаються за оформленням субсидії. Почали отримувати перші платіжки з новими тарифами на газ, водопостачання, утримання житла, а тепер вони визначаються щодо потреби в отриманні житлових субсидій. Чисельність одержувачів зменшується. Якщо аналізувати кінець жовтня і початок листопада, то у нас доходило до 180 тисяч заявок на тиждень", - розповіли в Мінсоцполітики.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Міністерство фінансів України відновило верифікацію виплат громадянам соціальної допомоги.

Про це повідомляє "Хвиля".

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

У міністерстві також додали, що подібні дії стали можливими лише завдяки внесеним змінам до Бюджетного кодексу, які і дозволили отримання персональних данних при моніторингу отримувачів державної допомоги.

Також Знай.ua писав про те, що держава змінила порядок реєстрації та перереєстрації непрацевлаштованих осіб, непрацездатних громадян та обліку тих, хто перебуває в пошуку роботи, пише УНН з посиланням на відповідну постанову Кабміну.