Українцям нагадують, що за зекономлені субhttps://znaj.ua/society/196967-chergoviy-transh-mvf-zminit-zhittya-ukrajinciv-dokorinno-raditi-chi-plakatiсидії громадянам повернуть кошти. Але для цього потрібно пройти деякі процедури.

Про це повідомляє "businessua.com".

Програма з монетизації субсидій стартує вже з Нового року. Всі, хто захоче нею скористатися повинні подати необхідні документи та заяву, а також звернутися до державного банку та відкрити рахунок.

Кабінет міністрів в рішенні про введення монетизації субсидії позначив, що умовою її отримання буде рахунок в Ощадбанку, на який і буде надходити дана сума. Всі розрахунки суми монетизації відбуватимуться без субсидіанта, а розмір обов'язкового платежу пільговикам буде приходити в повідомленнях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Так, в кінці опалювального сезону 2018-2019 ту різницю, яка виявиться між виділеною на оплату компослуг сумою і фактичною витратою субсидіанта, повернуть громадянам. А кошти українці зможуть витратити на будь-які інші цілі.

Додамо, ця програма є також умовою Міжнародного валютного фонду в рамках виділення Україні чергового траншу.

Японська влада відзначилась небаченою щедрістю, людям роздають мільйони будинків

У Японії збільшується кількість покинутих будинків. Через старіюче населення та високу смертність, зокрема смогубства, багато житла пустує. Влада вирішила роздати частину будинків тим, хто захоче в них жити.

Нагадаємо, українці, які не мають вдома лічильників, будуть платити за газ за новими тарифами. Суд зменшив норми споживання блакитного палива для господарств без лічильників.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українці почали доносити на сусідів через підозри у незаконних субсидіях.

Раніше портал Знай.ua писав, що в Україні знову хочуть переглянути пенсійний вік та ймовірно підвищити.

Дивіться: Як економити енергоносії та платити менше за комуналку