Українці по-новому платитимуть за газ. "Нафтогаз" роз'яснив, які норми повинні нараховуватися споживачів без лічильників.

Верховний суд України зменшив норми споживання газу для домогосподарств, які не мають спеціальних приладів для обліку споживання блакитного палива.

Про це інформують представники "Нафтогазу" в Facebook.

Повідомляється, що постанова є остаточною і оскарженню не підлягає. Таким чином, плату за газ у разі відсутності лічильників повинні нараховувати по нормі 3 кубометра на людину в місяць.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Незаконним є і стягнення зі споживачів плати за нормою 5,4 кубометра на людину в місяць в період відсутності централізованого гарячого водопостачання", - йдеться в повідомленні.

Платити за газ вдвічі більше

Таким чином, українці, які не мають лічильників, будуть платити за газ майже вдвічі більше.

Українці навмисне не встановлюють прилади обліку газу , тому що діючі нормативи занижені, а тому так платити вигідніше. Водночачас для субсидіантів у Кабміні пропонують навпаки — знизити нормативи. У результаті українцям із пільгами доведеться або економити, або платити більше.

Скільки заплатимо за газ у січні без лічильника:

Зараз: 28,2 грн на людину

Пропонують: 75,2 грн на людину.

Нагадаємо, у Кривому Розі пенсіонер, якому приходять платіжки за комуналку на суму в півтори пенсії, вийшов під стіни міської адміністрації з акцією протесту. Проте надто зайняті чиновник його не помітили.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українці почали доносити на сусідів через підозри у незаконних субсидіях.

Раніше портал Знай.ua писав, що в Україні знову хочуть переглянути пенсійний вік та ймовірно підвищити.

Дивіться: Як українці економлять на непідйомній комуналці