Підвищення тарифів на електроенергію поки що чекати не варто, однак квитанції оновлять. Так, з Нового року платіжки поділять на дві частини.

Про це подвідомляє "businessua.com".

З 1 січня 2019 року згідно із Законом України "Про ринок електричної енергії" українці отримають нові квитанції за оплату електроенергії, які будуть складатися з окремої суми за послуги компанії-продавця і компанії-постачальника.



Тарифи на електрику поки не зміняться, нові договори підписувати не потрібно. Їздити і посилати документи також не потрібно буде. Для того, щоб договір набув чинності автоматично, варто просто продовжувати оплачувати послуги даних компаній.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще


Але якщо планується змінити компанії-продавця і постачальника, то варто пройти процедуру переоформлення договору на електроенергію.

Нагадаємо, перед Новим роком в Україні три десятка громадян залишились без заробіків. Станом на 1 грудня працівники держслужби по всій країні зареєстровали 301 тисячу безробітних. Таким чином за місяць рівень безробіття зріс ще на 1,2%.

Як повідомляв портал Знай.ua, у 2018 році іноземним громадянам, які приїхали на роботу до Польщі, було видано 235,6 тис. дозволів. Понад 80% серед них - це були працівники з України. Поляки пропонують у три-чотири рози більшу зарплатню, ніж можна отримати на Батьківщині на аналогічних посадах, таких, як продавці, касири чи у транспортній галузі.

Також Знай.ua писав про те, що підвищення тарифів на компослуги відправлять судентів "Львіської політехніки" на вимушені канікули. Адже сотні тисяч гривень на день університет просто не потягне.

Дивіться: Українці на власному прикладі показали, як економити на золотій комуналці та зберегти сімейний бюджет