Посилення правил субсидування позбавить державної допомоги кожного п'ятого субсидианта.

Про це повідомляє Politeka.

Особливо це стосується громадян, які перебувають без роботи. Ті, хто не стоїть на обліку в центрі зайнятості, не зможе отримати знижку при оплаті послуг ЖКГ.

Кабінет міністрів України визнає, що країна не в змозі допомогти всім громадянам в оплаті комуналки. Але є певна категорія безробітного населення, яка має право отримати допомогу від держави.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Нові правила передбачають, що субсидія призначається лише у таких випадках:

1. Наявність довідки від лікарсько-консультативної комісії, яка підтверджує, що людина не може працювати за станом здоров'я.
2. Людина сплачує за себе єдиний соціальний внесок в бюджет країни.
3. Перебуває на обліку в центрі зайнятості.

Згідно з новими правилами, при розрахунку житлової субсидії до сукупного доходу не включаються сплачені аліменти, а також бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

На загальних умовах субсидію можуть отримати громадяни, у яких є заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску з вини роботодавця, а також сім'ї, опалювальна, а не загальна площа житла яких не більше 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів - для індивідуального будинку.

Якщо член домогосподарства не має доходів унаслідок хвороби або він алко- або наркозалежний (при наявності довідки від лікаря), онкохворий (при наявності висновку ЛКК), субсидію може призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України поновило верифікацію виплат громадянам соціальної допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вице-премьер-міністр України Павло Розенко анонсував істотне підвищення пенсій в наступному календарному році.
"Знай.uа" писав, що держава змінила порядок реєстрації та перереєстрації непрацевлаштованих осіб, непрацездатних громадян та обліку тих, хто знаходиться в пошуку роботи.