Після того, як увечері 18 січня під час вечірнього богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Суми (УПЦ МП) прогримів вибух, у Православній церкві України висловили категоричне засудження цього злочину.

Предстоятель блаженніший митрополит Епіфаній та інші офіційні представники Церкви неодноразово підкреслювали неприпустимість актів насильства на ґрунті міжконфесійних відносин. Вони завжди наполягали на тому, що підкреслювали неприпустимість актів насильства на ґрунті міжконфесійних відносин.

Єпіфаній

Цю інформацію повідомили у прес-службі Православної церкви України.

Крім того, стало відомо, що досі на замовлення з держави-агресора в Україні не раз відбувалися провокаційні дії, спрямовані на розпалювання релігійної чи національної ворожнечі. Ряд таких злочинів розкрито і доведено, що їхні замовники знаходяться за кордоном, говориться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

"Сподіваємося, що правоохоронці знайдуть і притягнуть винних у злочині, скоєному в Сумах, до відповідальності. А всім, хто стоїть за цим злочином, незалежно від того, якими мотивами вони керувалися, повинні нагадати, що вони зробили великий гріх, відповідальність за який лягає на них перед Богом". сказано в заяві ПЦУ

Нагадаємо, Томос-тур на чолі з президентом України Петром Порошенком та головою ПЦУ Епіфанієм прибув напередодні Водохреща, 18 січня, до Черкас.

Готуватися до візиту Президента почали заздалегідь. Студентам і викладачам черкаських вузів добровільно-примусово наказали відвідати захід в Черкасах. Перед приїздом Порошенка все місто завісили тематичними білбордами.