Незважаючи на те, Що Петро Порошенко офіційно не зареєстрований кандидатом на майбутніх виборах президента, білборди та сіті-лайти з його рекламою давно заполонили українські вулиці.

Мало того, що потенційний кандидат зробив фальстарт, та ще й ведеться рекламна компанія порушенням закону.

Так, скандал з рекламою Порошенка розгорівся на Тернопільщині. В місті Монастириська розмістили агітаційну рекламу за президента Петра Порошенка, в якій використали фотографію священика Української греко-католицької церкви без його відома.

Про це повідомила Бучацька єпархія УГКЦ, до якої входить і Монастириська. А також користувачі соцмереж, які розмістили фото рекламного плакату.

Згідно з повідомленням в Facebook, на стіні одного з будинків Монастириська вивісили бігборд із зображенням отця єпархії Ігоря Джиджори. На агітаційному плакаті священик нібито підтримує "патріота президента" і вітає співвітчизників із наданням українській церкві Томосу.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Не упустив можливості підлити олії у вогонь "Союз православних журналістів", який підтримує Московський патріархат в Україні. "Православні журналісти" заявили, що борд вивісив сам Джиджора.

На всі ці повідомлення відреагувала Бучацька єпархія УГКЦ. За її даними, фото священика УГКЦ з'явилося в соціальних мережах 12 січня, саме звідти його і взяли для створення макету реклами. А отець Джиджора до розміщення борда не має ніякого відношення і своєї згоди на використання його світлини для агітації не давав.

"Даний священнослужитель не давав ніякого дозволу на використання його фото на рекламному щиті політичного змісту, і його зображення на щиті було розміщено навіть без його відома", - відзначають в єпархії.

В єпархії повідомили, що існує спеціальна інструкція про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній, згідно з якою всім священикам церкви категорично забороняється брати участь у політичній агітації.

Більш того, єпископи УГКЦ проголосили період "посиленої молитви за чесні і справедливі вибори 2019 року".

Сам же отець Джиджора, як тільки дізнався про розміщення його фото на рекламному плакаті політичного змісту, негайно звернувся в органи місцевої влади, і в цей же день рекламний щит демонтували.

Нагадаємо, як показує дослідження, надання Томосу не допомогло Порошенку – він лише п’ятий у президентському рейтингу.

Як повідомляв портал Знай.ua, ще один кандидат в президенти перетворює кампанію на шоу: Ігор Шевченко оголосив кастинг на найкращу дружину.

Також Знай.ua писав, Порошенка та Януковича порівняли одним фото