В Україні вступив в силу закон, який змусить українців платити особливий податок. Тепер потрібно буде викласти кровні за гостей-іноземців.

З 1 січня 2019 року в Україні набув чинності закон №2628-VIII про внесення змін до Податкового кодексу щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів.

Дані зміни торкнулися не тільки механізмів підвищення акцизних зборів, але і впровадження сплати так званого туристичного збору.

Раніше, до 1 січня 2019 року туристичний збір платили туристи, які зупинялися в готелях і готелях. Їх ставка була на рівні 1% від загальної вартості проживання. Тепер правила змінилися і збір доведеться платити не тільки хостелам/готелям, але і звичайним людям, до яких приїхали гості з інших країн.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Фахівці припускають, що при в'їзді в Україну іноземців змусять зазначати адресу проживання та прізвище запрошуючої сторони. І вже конкретна людина змушений буде сплатити податок за своїх гостей після їх від'їзду. Відстежити знайомих, які подорожують всередині країни, практично неможливо, тому платити туристичний збір за їх перебування, швидше за все, не доведеться.

Проте головне нововведення торкнулося розміру самого туристичного збору. Для українських туристів його максимальний розмір складе 0,5%, а для іноземних гостей — до 5% від мінімальної заробітної плати за кожний день проживання. З 1 січня розмір "мінімалки" становить 4173 грн в місяць, тому максимальна ставка для наших співвітчизників буде 20,86 грн, а от іноземцям доведеться платити 208,6 грн на добу.

Нагадаємо, як живуть на "мінімалку" у різних країнах: українці будуть гірко ридати. Компанія Picodi порівняла обсяг витрат на основні продуктів харчування з розмірами мінімальних зарплат.

Як повідомляв Знай. ua, влада надасть допомогу батькам, але здере шалені податки. Українцям пропонується сума 1692 грн щомісяця.

Знай. ua писав, що школа ламає дітей мозок і калічить долі: батьки рознесли нову програму, авторів "недоучебников" – вішати. З багатьма завданнями, які пропонують підручники, не можуть впоратися навіть батьки.