Українська влада поставила власників євроблях у такі умови, що вони будуть змушені тягнути з розмитненням до кінця пільгового періоду в 180 днів.

євробляхи
євробляхи

Так вважає експерт Владислав Мороз, пишуть ЗМІ.

Експерт заначає, що власники євроблях не хочуть поспішати аби переконатися, що новий закон дійсно запрацює і за його порушення будуть штрафувати.

євробляхи
євробляхи

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Мороз припускає, що якщо нові правила реєстрації транспортних засобів будуть дотримуватися, то більшість "евробляхеров" просто розберуть свої автомобілі на запчастини.

"Якщо ж цього не відбудеться, то на дорогах України залишиться чимало машин з зарубіжної реєстрацією", - підкреслив експерт.

євробляхи
євробляхи

Окрім того він нагадав, що пільговий період для акцизного податку закінчується через 90 днів. Після цього у власників автомобілів на європейських номерах буде ще 90 днів, коли їх точно не будуть притягувати до відповідальності.

"А ось коли мине 180 днів з моменту початку дії цих правил, тоді вже запрацює закон 8788, який передбачає чималі штрафи. Передача у власність третім особам - 34 тис. гривень, повторне порушення - 170 тис. гривень, використання автомобіля для роботи в таксі або в інший підприємницької діяльності - 34 тис. гривень. І за перевищення терміну транзиту, в залежності від кількості днів, штрафи сягають теж 170 тис. гривень ", - резюмував експерт.

євробляхи
євробляхи

Нагадаємо, співробітники Державної прикордонної служби України викрили схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів з іноземною реєстрацією (в народі -"євробляхи").

прикордонники
прикордонники

Передає прес-служба ДПСУ.

"Співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби задокументували факт використання підроблених контрольних талонів для проходження прикордонно-митного контролю з боку двох громадян України, які діяли між собою за попередньою змовою з метою уникнення проходження контрольних процедур у пункті пропуску "Рава-Руська", – кажуть у прес-службі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, український ведучий Олександр Педан в одному з нещодавніх інтерв'ю висловив свою думку з приводу автомобілів на європейській реєстрації.

Також Знай.ua писав про те, що через черги на митницях період пільгового розмитнення можуть продовжити.