Цього тижня на території України очікується значне похолодання, місцями снігопади. Про це повідомляє Погода УНІАН.

У понеділок в Україні місцями мокрий сніг і дощі. На півдні до +8°, на заході до -4°, в інших регіонах до -5°…+2°.

У вівторок, 22 січня, в Україні значно похолодає, проте опадів не передбачається. В центрі вночі температура знизиться до -11°, вдень до 6°. Найхолодніше буде у східних областях: до -16° вночі, до 8° вдень.

У середу, 23 січня, майже по всій Україні пройде сніг, місцями дощі. Найхолодніше буде в північних і західних областях - до -10° вночі. В інших регіонах до -9°…+8°.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У четвер у більшості областей без опадів. У північних областях вдарять морози: вночі -16°, вдень -7°.

У п'ятницю на заході очікують мокрий сніг. Вночі на заході -8°, в інших регіонах до -14°

26 і 27 січня у південних і східних областях дощі та мокрий сніг. У суботу вночі найхолодніше буде на півночі — до -10°, на решті території -7°…+5°. Вдень температура по країні -8°…+10°. У неділю вночі на півночі і заході до -7°, вдень в Україні від -8° до +10°.

21 січня - Омеляна-сповідника. Відоме, як свято "Випровадження (Прогону) свят" - завершення всіх свят. У народі його ще називають Пів-Івана.

22 січня в народі прийнято пригощати кума з кумою. Приходячи в гості, кум і кума приносять шматок мила і рушник.

23 - святителя Григорія. Якщо на Григорія скирти вкриті інеєм, чекайте сирого і холодного літа. На Григорія на деревах іній випаде – літо буде сире і холодне.

За народним календарем 24 січня - день Феодосія-Весняка. Феодосій прокотить по двору сонце, відчинить зимові ворота. Якщо вірити спостереженням, відлига 24 січня - до затяжної весни; холоднеча - до важкого посіву ярових.

25 січня - Тетянин день. Якщо в цей день іде сніг - літо буде дощове; якщо сонечко - до раннього прильоту птахів.

26 січня - день Яреми. З давніх часів люди у цей день спостерігали за кішкою. Якщо кішка дряпає стіни і меблі - буде хуртовина.

27 січня в народному календарі - день святої рівноапостольної Ніни. У цей день наші пращури звертали увагу на такі народні прикмети: Багато зірок в день святої Ніни на небі - чекай снігу в теплий день. Мало зірок - буде завірюха, негода.

Нагадаємо, що погода на початок тижня: Україну накриє сніжно-крижаний циклон з Чорного моря.

Як повідомляв портал Знай.uа, у вівторок, 22 січня синоптики прогнозують відсутність опадів на всій території України.

Також портал Знай.uа писав, про погоду на 21 січня: в Україну йде вічна зима, готуємося до найгіршого.