Хоча застуда, відповідно до своєї назви, часто виникає від переохолодження, спроба "кутати" дитину – не найкращий варіант захистити її від хвороби.

Як відомом, що діти, яких батьки максимально оберігають від протягів та холоду, хворіють на грип і ГРВІ в 8-10 разів частіше за тих дітей, які з пелюшок звикли до проходного приміщення та поступово загартовувалися, - пише "intermarium".

Прогулянки від усіх хвороб

Як тільки стовпчики термометрів опускають вниз, раптово скорочується як тривалість, так і кількість прогулянок з дітьми на вулиці. Але це не правильно.

Але ж саме тривале перебування на свіжому повітрі надійно зміцнює захисні сили організму.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Саме так організм зміцнюється та імунітет зможе дати відсіч вірусам.

Справа в тому, що ласкаві промінчики не тільки сприяють виробленню вітаміну D, але і підвищують настрій. А оптимісти, як відомо, хворіють рідко. І найкориснішим сонце вранці.

Більш того, навіть гулячи вранці взимку можна отримати егку засмагу. Дітям, які гуляють вранці навряд чи загрожують проблеми з зубами або рахіт

Щільність кисню і легких іонів в зимовому повітрі набагато вища, ніж в теплу пору року, а це сприяє підвищенню тонусу нервової системи, оптимізує обмін речовин і нормалізує вироблення гормонів.

Також, як відомо, в морозному повітрі гинуть шкідливі бактерії, віруси тощо.

Тому частіше гуляйте, загартовуйте дітей і ви забудете, що таке лікувати "застуду".

Ми плутаємо застуду та ГРВІ

Як підкреслив відомий лікар Комаровський, на жаль, очевидно все тільки теоретично, бо практичне вживання слова "застуда" в переважній більшості випадків не має ніякого відношення до його істинного значення. Задумайтесь над сенсом фрази: "У нас півкласу застуджені" Тут наврядчи, кожна друга дитина перемезла і злягла. Скоріш за все, за словами спеціаліста, тут має місце віруси чи інфекція.

Також неправильним є трактування ЗМІ холодної пори року, як "сезон застудних захворювань." Але всі ж ми знаємо, що навчальні заклади закриваються на карантин, тому що "гуляє" певний вірус.

Нагадаємо, медики розповіли про унікальні уколи - безболісні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, смертельний грип убив ще двох українців.

Також Знай.ua писав, що в Луцьку продовжили канікули через небезпечні хвороби.

Дивіться: Як відрізнити ГРВІ від грипу та застуди