НАК "Нафтогаз України" в лютому 2019 роки знизить ціну на газ на 3,3%. Ціна буде зменшена на блакитне паливо, яке відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати і складе 10 тисяч 460,40 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

Про це повідомляє видання "Хвиля". Зазначена ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ обсягом понад 50 тис. куб. м в місяць за умови відсутності боргів перед компанією.

Для промислових підприємств, які здійснюють закупівлю без передоплати, ціна складе 11 тис. 458,80 грн за 1 тис. Куб. м (з ПДВ), що на 3,1% менше, ніж в січні.

Як повідомлялося, в січні 2019 року НАК знизив ціну для промспоживачів на 3% - до 10 тис. 822,80 грн за 1 тис. Куб. м (з ПДВ) на умовах передоплати і 11 тис. 833,20 грн - без неї.

В Україні з 1 жовтня 2015 року скасоване державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, крім населення і ТКЕ для потреб населення. З цього часу "Нафтогаз" поставляє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

Дивіться: керівник економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін розповів, що буде з економікою України в 2019 році.

Нагадаємо, в НАК "Нафтогаз" відповіли на найбільш злободенні питання українців, зокрема, пояснили, що останнім часом відбувається з якістю блакитного палива і чому чайники на плитах українців гріється значно довше.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, кому Нафтогаз роздав мільйонні премії

Також Знай.ua писав, українців відключатимуть від газу за борги. Громадянам радять якнайшвидше розрахуватися з початачальниками блакитного палива, щоб посеред зими не залишитись без тепла